Oynatma Listesi
HABERLER

Süleyman Soylu: Yıl sonuna kadar büyük bir bölümünü göndermiş olacağız

Bakan Soylu, beraberindeki Ağrı Valisi Süleyman Elban, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kulular, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile helikopterle Türkiye-İran sınırında incelemelerde bulundu.

Ağrı-Van-Çaldıran yolunun açıldığını, buranın hem yol güvenliği hem de ulaşım açısından bölgenin en stratejik noktası olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"DEAŞ'lıların iade süreci başlangıçtan itibaren paylaştığımız bir meseleydi. Gerek Geri Gönderme Merkezimizde gerek cezaevinde gerekse de Tel Abyad, Resulayn ve Fırat Kalkanı bölgesinde yakalanıp gözetim altında bulunanlar var. DEAŞ'a yurt içinde çok operasyon yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Muhataplarımızla bu konuyu defalarca konuştuk. Şöyle bir sonuç oluşturabiliyoruz, bunları almamak gibi bir lüksleri yok, alacaklar. Hem Birleşmiş Milletlerin kararı hem Avrupa Birliği ile imzaladığımız geri gönderme anlaşmaları hem de İnsan Hakları bildirgelerinin tamamı bu hangi ülkeye mensupsa o ülkelerin bunları almalarını şart koşuyor. Bu konuda itiraz edebilirler ama itiraz etseler dahi biz onları imzaladığımız ve hazırladığımız Acil Gönderme Belgesi ile gönderebilme imkanına sahibiz ki bir kısmını da gönderiyoruz. Yıl sonuna kadar büyük bir bölümünü göndermiş olacağız."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER