Oynatma Listesi
HABERLER

Tekirdağ’da toplu leylek ölümleri

Tekirdağ'da göç eden leylekler, Demirli Mahallesi kesimindeki yüksek gerilim hattında elektirk akımına kapılması sonucu telef oldu. AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Yel, leyleklerin telef olduğu bölgede incelemelerde bulunup, leylek ölümlerini önlemek için bazı noktalardaki yüksek gerilim hatlarında izolasyon yapılacağını söyledi.
Tekirdağ ile Hayrabolu ilçesi arasında bulunan kırsal Demirli Mahallesi'nde göç eden leyleklerin bazıları, kondukları yüksek gerilim hattında elektrik akımına kapılarak, telef oldu.
Yüksek gerilim hatları altında telef olan leyleklerin görüntüsünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından bölge sakinleri, leylek ölümlerinin engellenmesini istedi.
Sonbahar yaklaşırken, daha sıcak bölgelere sürüler halinde göç eden leyleklerin telef olması üzerine yetkililer harekete geçti.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Yel, leyleklerin elektrik akımına kapılarak, telef olmaları üzerine TREDAŞ yetkilileri ile görüştü.
Bölgeye giderek, incelemelerde bulunan Yel, TREDAŞ yetkilileri ile yaptığı görüşmede, leylek ölümlerini önlemek için bazı noktalardaki yüksek gerilim hatlarında izolasyon yapılacağını söyledi.
GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER