Oynatma Listesi
NEVİDYO

Türk Hava Yolları ailesi Afrika’ya, iyiliğe uçtu

Türk Hava Yolları kabin memurları kendi aralarında kurdukları "İyiliğe Uçanlar Platformu" ile ihtiyaç sahibi insanların yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Platform gönüllüleri bu kez Tanzanya’nın Darüsselam kentinde bulunan Aşure Vakfı Yetimhanesi ve çevre mahallelerde yaşayan yüzlerce Afrikalı çocuk için uçtu.

Sekiz yıl önce kurulan platformun bugüne kadarki en büyük yardım hareketi olma özelliğini de taşıyan organizasyona; Türk Hava Yolları Kabin Amiri ve Platformun kurucusu Sinem Güldal, pilotlar Ferihan Işık, Nurdan Karataş, Vehbi İlhan Sayhan ile kabin ekibinden Elif Aksoy, Eren Akbaki, Ülgen Tunç, Seray Gürdal, Sabit Coşkun, Nihan Ceyda Ünlü, Doğan Kuyucu, Setenay Er ve Nur Hilal Bilgin katıldı.

Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Ferihan Işık, dünyanın 126 ülkesinde 300’den fazla noktaya uçtuklarını ve bazı ülkelerde en temel ihtiyaç olan temiz suya ulaşımın bile mümkün olmadığını belirtti.

Ferihan Işık, ‘’Bugün bir kez daha Türk Hava Yolları’nın kalplere nasıl dokunduğunu görmüş olduk. Burada olmaktan hem çok mutluyum hem de gördüklerim nedeniyle biraz buruk haldeyim’’ dedi. Türk Hava Yolları İkinci Pilotu Nurdan Karataş ise, ‘’Dünyadaki hiçbir şey çocukların mutluluğundan daha önemli değil, bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Elif Aksoy, yetimhaneye girdiklerinde çocukların kendilerine koşarak sarılmalarından dolayı gözyaşlarına hâkim olamadığını söyledi. Elif Aksoy, “Afrika herkesin kanayan yarasıdır. Bu coğrafyada yaşananlara şahit olanlar eminim ki hayatları boyunca daha zor bir dünya ile karşılaşmıyorlardır. Buraya gelmeden önce tahmin ettiğimden çok daha kötüsü ile karşılaştım. Her çocuğun asgari olarak sahip olması gereken şeyleri bizim burada onlara ödülmüş gibi vermemiz insanın içini acıtıyor’’ dedi.

Platform kurucularından Sinem Güldal, “Büyükelçimiz ve Türk İş Adamları sayesinde burada bulunan çocukların çok iyi eğitim aldıklarına şahit olduk. Yetimhanenin ardından çevrede bulunan evleri ziyaret ettiğimizde daha önce şahit olmadığımız bir yokluğu gördük. Elimizden geldiğince, hediyeleşme kültürüyle insanların kalbine dokunmak ve herkese örnek olmak istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar. Gelin böyle insanların yarasını birlikte saralım. Çocukların ayakkabı, giyecek ve kırtasiye ihtiyaçları vardı. Biz ekip olarak 16 adet büyük boy valizle geldik. Getirdiğimiz valizlerin içleri dolu doluydu, inanılmaz güzel hediyeler vardı. Bir başkasının eskisi burada bulunan çocuklar ve aileler için yepyeni. Biz burada muhteşem anlar yaşadık. Ayrıca bize bu fırsatı veren şirketimiz Türk Hava Yolları’na sonsuz sevgi ve saygı doluyum.’’ ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Seray Gürdal, her insanın bir kez olsun buraya gelip kendi şartlarına şükretmesini istiyorum dedi. Seray Gürdal, ‘’Biz huzurlu evlerimizde uyurken bu insanlar sokaklarda kalıyor ve giyecek ayakkabı bulamıyorlar. Bizler belirli markaların peşinden koşarken, bu insanların giyecekleri yok. O yüzden biraz daha şükür sahibi olmalıyız. İnanın bir şeyleri paylaştıkça onun bereketi daha fazla oluyor’’ ifadelerini kullandı.

Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu ise, Türk Hava Yolları ailesine teşekkür ederken, yetimhanenin Aşure Vakfı’na ait olduğunu ve eşi Yeşim Meço Davutoğlu’nun Fahri Başkanlığı ile kurulduğunu söyledi. Büyükelçi Ali Davutoğlu, “Burada bulunan Türk vatandaşları ve ülkemizdeki hayırsever vatandaşlarımız Aşure Vakfı’na destek oluyor. Yetimhanede 65 yetim ve öksüz çocuğumuz var” dedi.Aşure Vakfı Kurucusu ve Büyükelçi Ali Davutoğlu’nun eşi Yeşim Meço Davutoğlu, Türk Hava Yolları ailesine teşekkür ederken, çocukların geleceği için uğraş verdiklerini belirtti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER