Oynatma Listesi
HABERLER

Yalova'da termal dolandırıcılık iddiası

Yalova'da, 2 bin 500 kişiye satılması gereken termal devre mülk hisseli tapuların 40 bine yakın kişiye satıldığı iddia edildi. Demirören Haber Ajansı (DHA) hem iddia sahipleri, hem de iddiaların hedefindeki şirketin yöneticisiyle konuştu.

Mağdur edildiğini iddia eden Enver Göçek, "Tapuyu teslim ettiğimde öğrendim ki ayrı yer 3 bin 600 kişiye daha satılmış. Bu durumda en az 500-600 kişi daha bizim gibi mağdur konumuna geldi" dedi. Dolandırıcılık iddialarına, Royal Doğa Turizm Yonetim Kurulu Başkanı Güray Öngen, yanıt verdi. Öngen, dolandırıldığını iddia eden kişinin kendilerinden hisseli gayrimenkul, aynı zamanda da tatil üyeliği aldığını belirtti ve "Satmış olduğum üyelerden yüzlercesine, binlercesine tatil yaptırdım. Hepsinin dataları mevcuttur" diye konuştu.

Yalova'nın Armutlu ilçesi ile Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde 2 bin 500 kişiye satılması gereken hisseli tapunun 40 bine yakın kişiye satıldığı ileri sürüldü. Geçen ocak ayında da devre mülk satın alma vaadiyle dolandırıldıklarını iddia eden 30 mağdur, 8 şirket ve 11 şüpheli hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Yalova'nın Termal ilçesindeki 180 milyon dolarlık termal devre mülk tesisi, geçen temmuz ayında sanatçı Bülent Ersoy'un verdiği konser ve protokolün katıldığı törenle açılmıştı. Ancak iddiaya göre, 2 bin 500 kişiye satılması gereken hisseli tapu, farklı kentlerden yaklaşık 40 bin kişiye satıldı. Mağdur edildiğini ileri sürenler, savcılıklara şikayetçi oldu.

Sosyal medya üzerinden bir araya gelen mağdurlar, tanıtım amacıyla götürüldükleri tesiste, imza attıkları 'memnuniyet anketi'nin aleyhlerinde kullanıldığını iddia ettiler. Satışın çoğunun ise boğaz turu ve AVM'lerde açılan stantlar ile 'bedava tatil kazandınız' telefonlarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

ŞİRKET YÖNETİCİSİNDEN AÇIKLAMA

Yalova'nın Termal ilçesindeki termal devre mülk tesisi ile ilgili ortaya atılan dolandırıcılık iddialarına Royal Doğa Turizm Yonetim Kurulu Başkanı Güray Öngen, yanıt verdi. Öngen, dolandırıldığını iddia eden kişinin kendilerinden hisseli gayrimenkul, aynı zamanda da tatil üyeliği aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Şahsın imzalamış olduğu tamamen yasal bir belge var. Bu belge, bizden üye olan herkese bir nüshası onda kalmak üzere veriliyor ve altında da imzası var. 'Okudum, anladım' da yazıyor, bu belge kendisinde de var. Sözleşmede en önemli kısımlardan bir tanesi, bunun Termal Tapu Müdürlüğü'nün oluru ve Termal Kaymakamı'nın oluruyla hazırlanmış bir belgedir. İkinci maddeye bakarsak diyor ki 'Bu taşınmazlar bir devre mülk değildir' diyor. Bize devletin oluruyla verilmiş belge, biz de kendilerine takdim ediyoruz, kendileri de 'okudum anladım' diyor, imzalıyor. Birincisi bu yanlış,'devre mülk' deniyor, biz devre mülk değiliz. 'Artı hisse' diyor, burada diyor ki; 'Bu taşınmazların her bir bağımsız bölümü genellikle 7-3650 hisse olarak satılmaktadır', yaklaşık 521 hissedar etmektedir. Bu kadar çok hissedara bir bağımsız bölüm satılması için yasal bir engel bulunmamaktadır. Termal Tapu Müdürlüğü ve Termal Kaymakamlığı'nın onayıyla bizim hakkımızda şikayetçi olan belgedir, kendi imzası da vardır."

Sözleşmenin hisseli gayrimenkul satış sözleşmesi olduğunu ifade eden Özgen, şunları söyledi:

"Kendisinin tapusu verilmiştir. Satmış olduğum tesis şu anda 2 bin 200 yataklı bir tesistir. Burada şu anda konaklayan onlarca, yüzlerce hediye tatil ve satmış olduğum üyeler konaklamaktadır. Buyursunlar, gelsinler görsünler kocaman bir tesis yaptık yaklaşık 180 milyon dolarlık, ben de bunu pazarlıyorum. Satmış olduğum üyelerden yüzlercesine, binlercesine tatil yaptırdım. Hepsinin dataları mevcuttur. Bir de hediye tatil diyoruz alsa da almasa da elimde hediye tatil kullanan 2018 ve 2019 yazında Kuşadası, Bodrum, Yalova'da birçok hediye tatil vardır. Firmam hakkında da söylenen çok şey var, bundan dolayı çok üzgünüm."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER