Teknoloji Milyonlarca iCloud hesabının hacklendiği iddiasına Apple’dan yanıt geldi

Milyonlarca iCloud hesabının hacklendiği iddiasına Apple’dan yanıt geldi

23.03.2017 - 15:36 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde Apple'a yapılan bir siber saldırıda 300 milyondan fazla iCloud hesabının ele geçirildiği söylendi. Kullanıcıların panik olmasına neden olan haberle ilgili Apple'dan resmi açıklama geldi.

Milyonlarca iCloud hesabının hacklendiği iddiasına Apple’dan yanıt geldi

Turkish Crime Family adlı bir Türk hacker grubu geçtiğimiz günlerde milyonlarca Apple hesabının ellerinde olduğunu ve 7 Nisan'a kadar 75 bin dolar değerinde bitcoin veya 100 bin dolarlık iTunes hediye kartı verilmediği takdirde tüm hesapları sileceğini ileri sürdü. Hatta Turkish Crime Family, hack olayının gerçekliğine dair Youtube’a kanıt videoları da koydu.

Haberin Devamı

Apple yetkilisi Fortune'a yaptığı açıklamada iCloud hesaplarının devamlı olarak takip edildiğini ve hesaplara izinsiz bir erişimin yapılmadığını belirtti. İddia edilen e-posta adresleri ve parola listesinin önceden ihlal edilmiş üçüncü parti servislerden elde edildiği söylendi. Ayrıca bu tehditi yapan ekibi bulmak için güvenlik güçleriyle iletişimde olduklarını dile getirildi.

Bu tarz güvenlik sorunları yaşamamak adına güçlü bir şifre kullanılması, her sitede aynı şifrenin kullanılmaması ve iki faktörlü kimlik doğrulamanın kullanılması tavsiye edildi.