Edirne Mimar Sinan'a Saygı Turu

Mimar Sinan'a Saygı Turu

13.05.2017 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

Mimar Sinana Saygı Turu

EDİRNE (AA) - Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınışının 6. yıl dönümü ve Mimar Sinan’ı anma etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Haberin Devamı

Selimiye Meydanı Mimar Sinan Heykeli önünde bu yıl 8.'si gerçekleşen "Mimar Sinan'a Saygı Turu" etkinliğine, 50 bisikletçi katıldı.

Burada konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mimar Sinan’ın dünya mimarlık tarihine damga vurmuş bir isim olduğunu belirtti.

Geleneksel hale gelen bisiklet turuna destek verdiklerini ifade eden Başkan Gürkan, şöyle konuştu:

"Bu yıl Mimar Sinan’a saygı etabının 8’incisi düzenleniyor. Sinan’ın sadece Türk dünyasının değil, bütün dünyanın en büyük mimarlarından biri olduğu herkes tarafından kabul edilmiştir. Sinan’ın 2 büyük eseri arasında yapılacak 8’inci saygı turu, bizim için çok anlamlı ve önemli. Edirne Selimiye’den Süleymaniye’ye bir güzergah var."

Gürkan, kentte bisiklet kültürünün de geliştiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ardından Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS) üyesi bisikletçiler, Mimar Sinan Heykeli önünden başlayarak, Saraçlar Caddesi, Tunca ve Meriç köprüsü, Karaağaç, Lozan Anıtı parkurundan gidiş ve dönüş şeklinde bisiklet turu yaptı.

"Mimar Sinan'a Saygı Turu"nun yarınki ikinci etabı kapsamında da 45 bisikletçi Selimiye Camii ve İstanbul Süleymaniye Camii arasında 245 kilometre pedal çevirecek.