Osmaniye Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği'nde Halise Şen Dönemi Başladı

Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği'nde Halise Şen Dönemi Başladı

18.12.2017 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliğinde Halise Şen Dönemi Başladı

Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan genel kurulda konuşan Mimarlar Odası Osmaniye Temsilcisi Berna Banu Başlamış Asker, en uzun süreli seçilen kadın STK başkanı olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşadığını ifade eden Berna Banu Başlamış Asker, görevde bulunduğu 4 dönem 8 yıl seçimle, 6 yıl atamayla toplam 14 yıllık temsil dönemi geçirdiğini hatırlatarak,
"Şahıs olarak hayatım boyunca bana güvenen insanları utandıracak, başta ailemi pişman olacağım şeyleri yapmamaya çalıştım ve yapmadım. Sadece yapmak da yetmiyor, zamanlama da önemli. Bir şeyi geç olmadan yapmak, yapabilmek. Galiba bu, o işi yapmaktan, o kararı uygulayabilmekten daha da zor. İşte bizler de yeni başlangıçlara yer açabilmek, yeni yolculuklara çıkabilmek, yeni yerler ve yeni yolcular tanıyabilmek, sadece kendimize değil başkalarına da bu imkanı verebilmek için veda zamanını, hüzünle ve aynı zamanda da sevinçle de yaşayabilme cesaretini gösterebilmeliyiz. Bu dönem Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği’ne aday olmayacağımı, beyan ettiğim üzere devam etmeme kararı almış bulunuyorum" dedi.
Açış konuşmasının ardından Mimar Haydar Aktürk başkanlığında divan oluşturuldu. Yönetim Kurulu Çalışma Raporu’nun okunması, 5. Dönem Çalışma Programı hakkında görüşmelerin ardından adayların belirlenmesi ve seçimi yapıldı.
Halise Şen ve Nazlı Cengiz’in aday olduğu seçimleri Halise Şen kazandı. Halise Şen’in listesinde Armağan Parsıloğlu, Esra Sezer Doğru, Necla Ceren Kaya, M.Ali Velipaşaoğlu asil üye, Caner Dereli, Yunus Emre Dağ, Emine Kübra Yıldız, Rahime Yıldız ve Mevlüt Bulut da yedek üye olarak yer aldı.
Kongreye Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan V. Tüzün, Sekreter Emel Homan, Yönetim Kurulu Üyeleri Nusret Baş, Göksel Kireçci de katıldı.