Eskişehir Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Mezunları Projelerini Sergiledi

Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Mezunları Projelerini Sergiledi

21.09.2017 - 15:31 | Son Güncellenme:

.

Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Mezunları Projelerini Sergiledi

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2016-2017 öğretim yılı mezuniyet projeleri sergisi, Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesine yeni başlayan öğrencilerin de bulunduğu sergiye Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra birçok öğretim elemanı katıldı. Konuşmasına yeni eğitim ve öğretim yılının herkes için mutlu, huzurlu, başarı dolu ve sağlıklı geçmesini dileyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Anadolu Üniversitesi 17 fakültesi, 7 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü ve 41 araştırma enstitüsü merkezi bulunan büyük bir kurumdur. Umarım üniversitemizde güzel bir eğitim hayatı geçireceksiniz. Elbette Mimarlık ve Tasarım Fakültesi de üniversitemizin en seçkin ve en değerli fakültelerinden bir tanesidir. Hem fiziksel hem de akademik altyapısı bakımından çok güçlü olan fakültemizde çok nitelikli hocalarımızdan ders alma fırsatı bulacaksınız’’ dedi.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesine yeni bina müjdesi verildi
Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Ben özellikle Anadolu Üniversitesi’nde geçireceğiniz öğrenim hayatınızla ilgili olarak sizlere birkaç konuda bilgi vermek istiyorum. Yakın zamanda Mimarlık ve Tasarım Fakültesi için yeni ve çok güzel bir bina yapılacak. Bu binanın Türkiye’deki Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binaları arasında ayırt edici olacağını düşünüyoruz. Ayrıca İki Eylül Kampüsü’nün hemen yakınında bir yıl içerisinde bitmesi planlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne bağlı bina da öğrencilere açılacak. Anadolu Üniversitesi kültürel ve sanatsal organizasyonlara çok önem veren bir üniversite. Yıl içerisinde yaklaşık 2 bine yakın bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlik gerçekleşiyor. Bu sene Sinema Anadolu’da yeni bir dönem başlatıyoruz. Haftada 3 gün Sinema Kültür Araştırma Merkezi tarafından seçilmiş filmler oynatılacak. Öğrenci kulüplerimize, bilimsel etkinliklerimize, konserlerimize katılmanızı özellikle tavsiye ediyorum. Bunun yanı sıra bildiğiniz üzere Anadolu Üniversitesi Türkiye’deki açıktan ve uzaktan öğrenimin merkezidir. Şu anda Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 55 farklı programımız var. Öğrencilerimiz ikinci üniversite fırsatıyla sınavsız bir şekilde seçecekleri bir alanda okuma şansına sahip oluyor. 55 programdan kendinize en uygun programı bulup hem kendinizi geliştirmenizin hem de farklı hobiler edinmenizin sizin için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben gerçekten üniversitemizin en seçkin öğrenci gruplarından biri olan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum. Eğitim ve öğretim hayatınızı Anadolu Üniversitesi’nde tamamladığınızda Anadolu Üniversitesi kimliği ile ülkemizin yetişmiş insan gücü olarak çalışma hayatına atılacaksınız ve sizlerle şu an olduğundan çok daha fazla gurur duyacağız.’’
“Mezuniyet sergisi ile öğrencilerimizin bir bakıma mürüvvetini gördük”
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk sergi hakkındaki düşüncelerini şöyle belirtti: "Mezuniyet sergisi ile öğrencilerimizin bir bakıma mürüvvetini gördük; dolayısıyla da çok heyecanlandık. Bugün burada Endüstriyel Tasarım Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Mimarlık Bölümü ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin mezuniyet sergisini gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilerimizi de davet ettik. Böylece fakültemize yeni başlayan öğrencilerimiz tüm öğretim elemanlarımızla ve mezunlarımızla da bir araya gelmiş oldu.’’ ifadelerine yer verdi.
Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Aslan ise "Bu sergimizi yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerimizin oryantasyon toplantısı ile birleştirerek onları 2016/2017 eğitim-öğretim yılı mezunlarımız ile bir araya getirdik. Böylelikle hem fakültemizde yapılan tasarımların birlikte değerlendirilmesini hem de her iki kampüsteki öğrencilerimizi birleştirerek ortak bir aidiyet duygusunun oluşmasını amaçladık.’’ dedi.