Eskişehir Minik Bedeninde Hem Down Sendromunu Hem De Kanseri Taşıyor

Minik Bedeninde Hem Down Sendromunu Hem De Kanseri Taşıyor

07.12.2016 - 11:12 | Son Güncellenme:

.

Minik Bedeninde Hem Down Sendromunu Hem De Kanseri Taşıyor

Eskişehir’de henüz 10 yaşında olan Emirhan Gürgen, minik bedeninde hem down sendromunu hem de kanser hastalığını taşıyor.
Dünyaya down sendromlu olarak gelen minik Emirhan, annesinin iddiasına göre eski evlerinin çatısında bulunan baz istasyonundan dolayı da kanser hastalığına yakalandı. Eski adresten bu yüzden taşınmak zorunda kaldıklarını anlatan çaresiz anne, şu anda oturdukları evde ise kiralarını ödeyemediklerini söyledi. Eski evlerinin çatısında bulunan baz istasyonunun kaldırılması ve başka çocukların zarar görmesini istemeyen anne Nimet Atılgan, hukuk savaşı veriyor.
Önceden Ziya Paşa caddesi üzerinde ikamet ettiklerini anlatan anne Nimet Atılgan, çocuğunun hemen çatıda bulunan baz istasyonu yüzünden kanser olduğunu iddia etti. Evin tavanından baz istasyona ait sıvılarının içeri aktığını öne süren Atılgan, "Benim önceki oturduğum evin sahibi bana bu baz istasyonundan bahsetmedi. Daha sonra bir süre orada oturduk. Orada oturduğumuz sırada oğlumun kulağına, oradaki baz istasyonundan bazı maddeler aktı ve bunlar kanser hastalığına yol açtı. Ev sahibi buradan bir miktar para alıyor, insanların hayatını hiçe sayıyor" dedi.

"Şuanda oğlumun hayatı söz konusu"
Yaşadığı sıkıntıları da dile getiren Nimet Atılgan, şimdilerde ev kirasını ödemekte zorlandığını belirtti. Mahkemelerde baz istasyonu sahibi şirketin değerleri düşük göstermesinden dolayı hep davaları kaybettiğini ifade eden Atılgan, "Ben baz istasyonunun oradan kaldırılmasını istiyorum. Şuanda oğlumun hayatı söz konusu. Ben bir anneyim, benden başka hiçbir anne ağlamasın, böyle acılar çekmesin. Başka çocukların da zarar görmemesi için bunun yapılması gerekiyor. Benim oğlum gibi birçok evladın canı yanmasın, anneler ağlamasın. Benim oğlum hem engelli, hem de kanser hastası. Benim maddi sıkıntılarım da var. Bu yüzden bir sürü paralar harcadım. Defalarca mahkemelere dava açtım, bunları bir şekilde önlediler, kendilerini haklı çıkarttılar ama şu anda haksızlar. Ev sahibi beni evden atacak. Borçlarımı ödeyemiyorum, gerçekten zor durumdayım. Bana bir insanlık olarak yardım etsinler. Artık dayanamıyorum" şeklinde konuştu.
Anne Nimet Atılgan, şimdilerde kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Önceden sözü verilen bir çok yardımın yapılmadığını da sözlerine ekleyen Atılgan, eşinden boşandığı için iki çocuğu ile birlikte yalnız kaldığını ve yaşam mücadelesi verdiğini aktardı.