Gündem Minik Enes’in katili yengesi çıktı

Minik Enes’in katili yengesi çıktı

05.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde 6 gündür kayıp olan 6 yaşındaki Enes Tosun’un cesedi evlerinin bitişiğindeki yengesinin bahçesinde arama köpekleri tarafından gömülü olarak bulundu

Minik Enes’in  katili yengesi çıktı

Tuzluca ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki Güllüce Köyü’nde Metin- Bahar Tosun çiftinin iki çocuğundan biri olan Enes Tosun, 29 Haziran günü oyun oynamak için çıktığı evine bir daha dönmedi. Baba Metin Tosun’un jandarma ve AFAD ekiplerine haber vermesi üzerine Enes’i arama çalışmalarına başlandı. Jandarma, görgü tanıklarının ifadesine göre Enes Tosun’un kırmızı otomobille kaçırılma ihtimali üzerinde durarak geniş çaplı soruşturma başlattı. Tosun’u bulmak için Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Ankara’dan özel ekip ve kadavra köpekleri getirtti.

Haberin Devamı

Köpekler buldu

Arama köpekleri, dün sabah Tosun ailesinin bitişiğindeki evin bahçesinde tepki verdi. Metin Tosun’un akrabalarına ait olduğu belirlenen evin bahçesinde yapılan kazıda Enes’in çuval içindeki cansız bedeni bulundu. Küçük çocuğun ölümüyle ilgili baba Metin Tosun’un amcasının oğlu Mahmut Tosun’un eşi Güneş Tosun gözaltına alındı.

Kaçmaya çalışan Güneş Tosun, jandarma tarafından yakalanarak karakola götürüldü. Güllüce Köyü Muhtarı Tuncer Yaman, 3 çocuk annesi Güneş Tosun’un ifadesinde suçunu itiraf ettiğini öğrendiklerini söyledi. Muhtar Yaman, şunları söyledi:

“Güneş Tosun ifadesinde, olay günü Enes ve çocuklarının evde yaramazlık yaptıklarını, defalarca uyarmasına rağmen sözünü dinlemeyen Enes’i itince kafasını duvara çarpıp bayıldığını, korktuğu için çocuğu bahçeye gömdüğünü bildiriyor. Güneş, kayıp olduğu dönemde aileyle birlikte arama çalışmalarına katıldı ve ağladı. Enes’in cesedini savcı incelerken, boynunda yazmaları gördüm. Elleri ve ayakları kabloyla bağlıydı.”