Afyonkarahisar Minik Güreşçiler Girdikleri Yarışlardan Başarıyla Dönüyor

Minik Güreşçiler Girdikleri Yarışlardan Başarıyla Dönüyor

28.09.2018 - 15:42 | Son Güncellenme:

.

Minik Güreşçiler Girdikleri Yarışlardan Başarıyla Dönüyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde minik güreşçiler girdikleri yarışlardan başarıyla döndü.

Haberin Devamı

Taşoluk Belediyesi güreş antrenörü Yakup Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla sezonun yine başladığını söyledi.

Bir kasaba takımı olmalarına rağmen durumlarının çok iyi olduğunu anlatan Yağcı, "Kızlarda Afyonkarahisar'da yapılan Türkiye şampiyonasında üçüncü olduk. Büyükşehir illeriyle yarışıyoruz." dedi.

Kasaba olarak bu başarıları aldıkça gururlandıklarını vurgulayan Yağcı, şöyle konuştu:

"Katılımcı sayımız az olmasına rağmen takım halinde ve bireysel olarak sporcularımız dereceler alıyor. Örneğin İstanbul gibi bir yerde takıma 750 kişi seçmeler için geliyorsa burada 20 kişi geliyor. Ona rağmen Türkiye şampiyonalarında gruplarda il ve bölge şampiyonalarında çok şükür başarılarla dönüyoruz. En son Ankara'da yapılan Türkiye şampiyonasında 3 madalyayla döndük. Onun akabinde milli takım kampına çağrılan 3 sporcu var. Bu sporculardan Eda Nur Ersoy Macaristan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'na katıldı. İlk yılı olmasına rağmen, yaşı küçük olmasına rağmen bu yarışmaya raporla katıldı. Orada Avrupa 5'incisi oldu. Hem ülkemizi, hem beldemizi, hem ilimizi orada temsil etti."

Haberin Devamı

Afyonkarahisar'da bir güreş kulübü olmasını istediklerini dile getiren Yağcı, "Afyonkarahisar'da kulüp olsa bu sporcularımız kentte kalır. Aldıkları dereceyle Avrupa'da, dünyada Türkiye'de Afyonkarahisar'ın adını duyurmuş oluruz. İnşallah temennimiz şudur ki Afyonkarahisar'da da büyük bir kulüp olsun." dedi.