Gündem Minik Melinda’ya yaşıtı can oldu

Minik Melinda’ya yaşıtı can oldu

14.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da dünyaya gelen Melinda Kurtlar’ın ve ailesinin yaşamı 5 aylıkken ortaya çıkan aşırı derecede kaşınmalar nedeniyle adeta kabusa döndü.

Minik Melinda’ya  yaşıtı can oldu

Kaşıntı nedeniyle vücudunda yaralanmalar yanısıra uyku bozukluğu sorunu yaşayan Melinda’nın büyüme gelişimi zamanla bozuldu. Karaciğer testlerindeki anormalliğe rağmen hastalığına bir süre teşhis konulamadı.

Haberin Devamı

8 ay bekledi

Kurtlar çiftinin başvurduğu doktorlardan biri olan Memorial Ataşehir Hastanesi Çocuk Sağlığı, Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çiğdem Arıkan, 1 yaşındayken muayene ettiği Melinda’ya ‘Alegille Sendromu’ ve safra azlığı teşhisi koydu. Kullanılan ilaçlarla Melinda’nın durumu düzeldi ancak küçük kızın tam olarak sağlığına kavuşmasının tek yolu karaciğer nakliydi. Anne ve babasının karaciğer enzimleri uygun çıkmayınca Melinda’ye uygun karaciğerin bulunması için organ nakli merkezine başvurdular. 8 ay bekleyen aileye bekledikleri telefon İstanbul’dan geldi.

Melinda ile aynı yaştaki bir çocuk hayatını kaybetmiş, ailesi ise başka çocuklara yeniden hayat vermesi için organlarını bağışlamıştı. İstanbul’a getirilen Melinda’ya Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ve ekibinin yaptığı operasyonla yaşıtının karaciğeri başarılı bir şekilde nakledildi.