Osmaniye Minik Renim'in Yaşaması Almanya'da Bulunan İliğin Getirilmesine Bağlı

Minik Renim'in Yaşaması Almanya'da Bulunan İliğin Getirilmesine Bağlı

04.11.2016 - 13:32 | Son Güncellenme:

.

Minik Renimin Yaşaması Almanyada Bulunan İliğin Getirilmesine Bağlı

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’ye gelen ve 5 yıldır da Osmaniye’de yaşayan Suriyeli Ayşe Ebiş, 6 yaşındaki kızı Renim Abdullah’a ilik nakli yapılması için yardım istedi.
Osmaniye merkeze bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde oturan Muhammed Derviş (36)ve Ayşe Ebiş (30) çiftinin kızı olan Renim, 4 yıl önce rahatsızlanmasının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürülerek tedavisine başlandı. 2 yıl önce Akdeniz anemisi teşhisi konan küçük kıza ilik nakli yapılmasına karar verildi. Uygun donör aramalarına başlayan aile İstanbul Kemik İliği Bankasına (KİBANK) başvuru yaptı. Türkiye’de uygun iliğin bulunamamasının ardından ailenin izniyle yurt dışında aramalara başlandı.
Daha sonra aileye gelen bir bilgi üzerine kızlarına uygun iliğin Almanya’da bulunduğu ve bu bulunan iliğin gönderilmesi için ailenin kendilerine verilen hesaba 999 Euro ödemesi istendi. Bu parayı ödemeye güçlerinin olmadığını söyleyen aile kendilerine yardım edilmesini istedi.
Kocası Muhammed Derviş’in (36) inşaatlarda gündelik olarak çalıştığını ve maddi durumlarının iyi olmadığını belirten Ayşe Ebiş, bu parayı bulamazlarsa naklin gerçekleşmeyeceğini söyledi.
Ayşe Ebiş, kızının 1 buçuk yıldır Adana’da tedavi gördüğünü belirterek, "Tedavi gördüğü sürede ilik nakli yapılması lazım. Araştırdık Türkiye’de bulamadık. İstanbul’un araştırması sonucu Almanya’da bulundu. Benim imkanım yok bu nakli yaptırmaya. Yardıma ihtiyacım var. Yatıracağım para 3 bin 500 lira. Yaptıracak gücüm yok. Kızım 6 yaşına bastı ve hala tedavi görüyor. Yardım ederlerse sağolsunlar Allah razı olsun. Yardım bekliyorum bebeğimin iyileşmesi için" dedi.