Editörün Seçtikleri Minions seven çocuklara özel

Minions seven çocuklara özel

13.10.2015 - 15:36 | Son Güncellenme:

Çocukların çizgi filim karakterlerine olan, hayranlığı okul sektörünü yine canlandırdı.

Minions seven çocuklara özel

Okul sektörünün önde gelen firmalarından Hakan Çanta’nın yönetim kurulu üyesi Hakan Hacısoyu konu ile alakalı şunları söyledi: Çok uzun yıllardır çocukların sevgilisi olan çizgi karakterlerin lisansiyeri ve üreticisiyiz. Otuza yakın lisansımız mevcut. Minions ‘da bunlardan bir tanesidir.

Haberin Devamı

Okul ve beslenme çantaları, su mataraları, kırtasiye malzemeleri bizim tarafımızdan piyasaya sürülüyor. Diğer lisanslarımız gibi dünyaca ünlü bir çizgi karakter olduğu için geçtiğimiz yıl aldığımız Minions’un okul ürünlerini bu yıl piyasaya sürdük. Filimin’den sonra çok daha fazla satışlarının artacağını bildiğimiz bu karakterler bizi yanıltmadı. Diğer ünlü çizgi karakterlerimizden olan Frozen, Cars gibi karakterlerimiz kadar ilgi gördü diyebiliriz.

Minions filimine sadece çocuklar gitmiyor aslında büyükler için olan çizgi filimlerden bir tanesi olarak çekilen bu filimi büyüklerde stres atmak için mutlaka seyrediyor. Bir bakıma çocuklarını bu filime götürenler aslında kendileri de, filimi severek izliyorlar diyebiliriz.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü lisanların, çocuklar için çantalarını,ayakkabılarını ve kırtasiye ürünlerini üretip 26 ülkeye satan Hakan Çanta bu yıl Türkiyede üretimini artırarak, ürün yelpazesini genişleterek tüketiciye sunuyor. Yeni okul sezonu ürünlerinin % 35’ni bu yıl Türkiye’deki tesislerinde üretmeye başladıklarını söyleyen Hakan Çanta yönetim kurulu üyesi Hakan Hacısoyu,yeni gelen ilave vergi ile önümüzdeki yıl üretimin % 100’nü Türkiye’de gerçekleştireceklerini devletimizin üreticiyi desteklemesinin çok büyük bir fırsat olduğunu bunu için tüm yetkili kişilere teşekkürettiklerini ve Hakan Çanta’nın ürünlerinin tüm Ortadoğu ve Türkiyede önümüzdeki yıl boy göstereceğini Türk ürünlerini her yere taşıdıkları için gurur duyduklarını belirtti.

Hakan Çantanın ürün gurupları olan çanta, ayakkabı, kırtasiye ve terliklere bu yıl geçen yıla nazaran daha çok yeni çeşit eklediklerini vurgulayan Hacısoyu, her yıl ürün guruplarını daha da genişlettiklerini söyledi. Yeni lisanslarından Minions, Frozen, Masha and Bear’ın tüketici istekleri ile beklenen talebi yakaladıklarını da belirtti.İhracatta Ortadoğu ülkelerinin sektördeki ilk 2 firmasından biri konumuna geldiklerini belirten Hacısoyu bu yüzden gerek yurtiçinde gerek yurtdışında istihdamı daha da çok arttıracaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Okul sezonun başlamasına az bir zaman kaldığını belirten Hacısoyu bu yıl okula yeni başlayacak milyonlarca öğrenci için okulöncesi alışverişlerine yoğunluğun önlenmesi ve beğendikleri ürün taleplerinin karşılanması adına özellikle ilk okul öğrencilerinin erken başlamalarının daha doğru olacağını , bu yüzden bu yılki okul sektöründeki okul çantası, kırtasiye ve ayakkabı harcamalarının Türkiye genelinde her ailenin bütçesine göre hazırlandığı , gibi kaliteli ve sağlığı ön planda tutan ürünler olacağını vurguladı.

Geçen yıla nazaran öğrenci sayısının artması ile beraber bu yılki okul ürünlerinin aynı oranda artacağını ön gördüklerini belirtti

Merdiven altı üretilen okul ürünlerinden uzak durmaları , için velileri uyaran Hacısoyu, çocukların sağlığına büyük zarar veren bu taklit ürünlerden velilerin biraz daha ucuz diye tercih yapmamalarını gerektiğini ucuz diye zannedip aynı fiyata orijinal ürün alabilecekleri bir çok perakende noktası olduğunu ifade etti.Özellikle ürünlerin üzerindeki okul etiketlerinde marka ve ürünün orijinal olup olmadığı ile ilgili bir çok normun belirtildiği bilgilendirme yazısını okumadan ürünleri almamalarını tavsiye ediyoruz diye ekledi.

Haberin Devamı

Çocukların sağlığını tehdit etmesine rağmen tercih edilen bu ürünlerin bir çok yerde satışının yapıldığını söyleyen Hacısoyu, velilerin çocuklarının sağlığını düşünerek lisanslı ve gerçek ürünleri tercih etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yazarlar