Gündem 2019 Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek?

2019 Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek?

19.03.2019 - 08:24 | Son Güncellenme:

Üç ayların başlamasıyla birlikte en çok merak edilen konulardan biri de Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek sorusunun cevabı. İşte İslam aleminin büyük bir merakla beklediği 2019 Miraç Kandili tarihi...

2019 Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek

Tüm İslam alemi ve Müslümanlar için önemli olan kandil gecelerinde ibadet etmek kat kat sevap anlamına gelir. Geçtiğimiz günlerde Regaib Kandilini idrak etmiştik. Miraç Kandili için ise sayılı günler kaldı.

Haberin Devamı

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Miraç gecesi Müslümanlar için en özel gecelerden birisidir. Bu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in göğe yükselişini ifade eder. 2019 yılı Miraç Kandili 2 Nisan 2019 Salı günü idrak edilecek.

KANDİL GECELERİNİ NASIL DEĞERLENDİRMEK GEREKİR?

Hz. Peygamber, mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini talep etmiştir (Tirmizi, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsedilmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çeki düzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla Müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur’an-ı Kerim okuyarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.

Haberin Devamı

Kandil gecelerinin gündüzlerinde de oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.); “Şabanın ortasında yani berat gecesinde ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu şöyle, yok mu böyle! ‘ der.” buyurmuştur (İbn Mace, İkame, 191).