Konya Miryokefalon Zaferi'nin 842. Yıldönümü Konya'da Kutlanacak

Miryokefalon Zaferi'nin 842. Yıldönümü Konya'da Kutlanacak

14.09.2018 - 17:40 | Son Güncellenme:

.

Miryokefalon Zaferinin 842. Yıldönümü Konyada Kutlanacak

Anadolu’nun Türk yurdu olarak perçinlendiği Miryokefalon Zaferi’nin 842’nci yıldönümü Konya’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bütün Konyalıları bu şanlı zaferi hep birlikte anmaya davet etti.
Tarihçilerin, Konya’da yapıldığını tespit ettiği Miryokefalon Zaferi, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Müftülüğü, Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) ile Konya Kültür ve Turizm Derneğinin işbirliğiyle bu yıl da çeşitli etkinliklerle anılacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Miryokefalon Zaferi ile Anadolu’nun Türk yurdu olarak perçinlendiğini, Bizans’ın bu topraklarda büyük bir hezimete uğradığını hatırlatarak, “Sultan Kılıçarslan, Miryokefalon Zaferi ile Anadolu’yu bizlere kalıcı olarak vatan yapmaya vesile olan şanlı Selçuklu Sultanıdır. Bizler de bu şanlı geçmişimizi, tarihimizi bilmek, Selçuklu sultanlarımızı hayırla yad etmek ve onların hatıralarını yaşatmak adına böyle anlamlı programlar organize ediyoruz. Etkinlikler kapsamında düzenlenecek programlara bütün Konyalı hemşehrilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bizans’ın Anadolu’yu Türklerden geri alma ümidini tamamen yok eden savaş olan Miryokefalon Zaferi’nin 842. yıldönümü etkinlikleri, 15 Eylül Cumartesi günü zaferin kazanıldığı tespit edilen Konya Beyşehir Yolu üzerindeki Bağırsak Boğazı mevkisinde başlayacak. Saat 17.00’de Bal Kale’de 842 hatmin duasının yapılması ile başlayacak program daha sonra Bal Kale’den yine Beyşehir Yolu üzerindeki Emir Kandemir Han’a gerçekleştirilecek Zafer Yürüyüşü ile devam edecek. Emir Kandemir Han’da saat 18.00’da Mehteran Konseri ile başlayacak programda ise protokol konuşmaları, Miryokefalon Zaferi tiyatrosu ve ilahi dinletisi ile yer alacak.