Gündem Mirzabeyoğlu’na Çakal Carlos sürprizi

Mirzabeyoğlu’na Çakal Carlos sürprizi

30.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi İBDA/C örgütü lideri olduğu iddiasıyla 28 Şubat sürerecinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu, 16 yıllık cezaevi sürecinin ardından ilk konferansını Haliç Kongre Merkezi’nde verdi.

Mirzabeyoğlu’na Çakal Carlos sürprizi

“Adalet mutlaka, yaşamaya değer hayat için” adlı konferansa bir dönem dünyanın en önemli ‘devrimci’ teröristlerinden biri olarak kabul edilen Çakal Carlos lakaplı Venezuelalı Ramirez Sanchez tutuklu bulunduğu Fransa’nın Poissy Cezaevi’nden konferansa katıldı.

Telegramcıları uyardı
Mirzabeyoğlu konuşmasının başında telegram yani beyin dalgalarıyla beynine etki etmek isteyenler olabileceğini belirterek, “Herkes kendi rızasıyla burada. Dostlar, tanışıklar sevenler ve sevmeyenler bu askari müşterekte buluşmuş oldu. Farkındasınız belki bana dilim çatallaşıyor konuşurken. Normal olarak bu kalabalığı görünce heyecanlanmamak mümkün değil ama beni özellikle telegramcılar incitiyor. Sizin karşınızda yarım yamalak konuşur yapma çabasında. Buraya gelirken de burada bunları söyleyip söyleyemeyeceğimi çok tarttı. Size bu konuyu söylemiş ve havale etmiş oluyorum. Zihin kontrolü durumu biliyorsunuz. 15 sene çeşitli işlerde yaşadığımız konu bu adli tıp araştırmasına mevzu oldu. Serbest bırakılmama da konu oldu. Ancak aklı başında bir insan olarak tutuklu kalmayı tercih ettim. Ben de fevri bir hareket görmüş olursanız bunun nedenini başka yerlerde aramalısınız. Telegramcıları da buradan ikaz ediyorum. Benim ağzımdan kötü bir söz çıkmaması için edepsizliklerine devam etmesinler” dedi.

Haberin Devamı

Konferans sırasında bir dönem dünyanın en önemli ‘devrimci’ teröristlerinden biri olarak kabul edilen Çakal Carlos lakaplı Venezuelalı Ramirez Sanchez tutuklu bulunduğu Fransa’nın Poissy Cezaevi’nden konferansa katıldı. Mirzabeyoğlu, Ramirez Sanchez’e “Sen hayatı lüzumsuz geçmeyen insanlardan birisin. Hala Filistin davasının hapiste de olsa seslendiricisisin. Gönüldaşlık bağı içinde senin de kurtulmanı diliyorum. İçerde de dışarıda da olsan yürekli adam bir devrin gurur kaynağın yürekli adam bunu unutma” şeklinde hitap etti.

Mirzabeyoğlu’na Çakal Carlos sürprizi