Salon Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler

Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler

29.09.2016 - 12:20 | Son Güncellenme:

Misafir evin bereketidir sözü annelerimizden bize kalan en büyük öğütlerden biridir. Peki evimize gelen misafirleri en iyi şekilde nasıl ağırlayacağımızı biliyor muyuz?

Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler

Misafir ağırlamanın bizim toplumumuzda son derece özel bir yeri vardır. Şimdilerde bir hayli küçülen evlerde çok fazla rastlamasak bile yakın zamana kadar misafir odaları pek çok evin en önemli ve en dikkat edilen odaları olurdu. Evimize misafir davet ettiğimizde her zamankinden daha titiz bir temizlik yapar, bizim alışkın olduğumuz doğal halinden daha güzel görünsün isteriz. Ancak misafirlerimizi rahat ettirmemiz için evimizin temizliği her zaman yeterli değildir. Bizim için hiçbir önemi olmayan, belki farkında bile olmadığımız detaylar, misafirimiz için gerginlik sebebi olabilir. Ve bu yüzden de misafirlerimiz üzerinde istemeden kötü bir izlenim bırakabiliriz. Bu yazımızda bu durumun önüne geçmek için dikkat etmemiz gereken belli başlı noktaları ele almaya çalıştık.

Haberin Devamı

Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler

İlk izlenim
(MWE Architects / homify.com.tr)

Her şeyden önce evimizin dış cephesi ve özellikle de kapısının önü temiz ve bakımlı olmalıdır. İçerisi ne kadar güzel ve şık olursa olsun, salaş ve dağınık bir kapı önü kötü bir izlenim bırakır. Ayrıca kapınızın önünü doğru bir şekilde aydınlatılmış ve kapı numarası gibi adresin bulunmasını sağlayacak belirleyici unsurların düzgün bir şekilde görünür hale getirilmiş olması da çok önemlidir. Son olarak, kapı ziliniz çalışmıyorsa misafirleriniz için ilk adımdan itibaren sıkıntılı anlar yaşanabilir, buna da dikkat etmeniz tavsiye ederiz.

Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler

Ayakkabı sorunsalı
(Specht Architects / homify.com.tr)

Ülkemizde ev içinde ayakkabı giyilmesi pek nadir rastlanan bir durumdur. Çoğumuz eve girerken ayakkabılarımızı çıkarır terliklerimizi giyeriz. Eve gelen misafire ilk iş olarak terlik sunulması da adettendir. Ancak misafiriniz ayakkabılarını çıkardığını onları bırakabileceği bir yer gösteremiyorsanız, misafiriniz bütün akşamı kapı önündeki ayakkabılarının akıbetini merak ederek geçirebilir. Daha da kötüsü bu kapı önündeki ayakkabıların kaybolması gibi tatsız sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden misafirinize terlik sunarken mutlaka ayakkabılarını da alıp bir ayakkabı dolabına koymanızda yarar var.

Haberin Devamı

Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler

Banyonuzu temiz ve hazır tutun
(Celia Sawyer / homify.com.tr)

İnsanların yabancı ortamlarda en çok rahatsızlık duydukları yerler banyo ve tuvaletlerdir. Temiz bir banyo misafirinizi daha rahat hissettirecektir. Bunun yanında misafiriniz gelmeden önce banyonuzda temiz havluların ve yeterli tuvalet kağıdının olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yabancı bir banyoda tuvalet kağıdı veya havlu aramak oldukça sevimsiz bir deneyim olacaktır.

Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler

Fazla resmiyetten kaçının
(Prestigious Textiles / homify.com.tr)

Resmiyete fazlaca kaçan kalabalık akşam yemekleri, misafirleriniz için gerginlik vesilesi olabilir. Hangi çatal hangi yemek için diye düşünmek veya elini kolunu nereye koyacağını bilememek, misafirler için bir hayli gerginlik yaratıcı durumlardır. Bu yüzden çok özel bir nedenden ötürü gerekmedikçe kendi akşam yemeklerinizde nasıl bir sofra kuruyorsanız misafirlerinize de öyle bir sofra hazırlayın. Aşırı bir ihtimam da fazlasıyla rahat olmak kadar sinir bozucu olabilir.

Haberin Devamı

Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler

Yemeği birlikte hazırlayın
(Oakman / homify.com.tr)

Bazı insanlar mutfakta işlerine karışılmasından hoşlanmazlar. Her şeyi kendi bildikleri şekilde ve tek başlarına yapmak isterler. Ancak bazı misafirler için bu yemek hazırlanması sürecinin dışında kalmak pek hoş olmayabilir. Özellikle de evinize daha önce gelmiş ve mutfağınızı bilen bir misafirin, yakın bir arkadaşınızın veya akrabanızın, kendisine gereğinden fazla misafir muamelesi yapıldığını hissettirecek bu tarz bir davranışa alınganlık gösterebileceğini unutmayın. İşinize karışılmasını istemiyorsanız da en azından sofaya hazırlamalarına veya yalnızca tabak ve bardakları taşımalarına izin verebilirsiniz. Misafir ağırlamanın temel hedefi onları rahat ettirmekse, kendi alışkanlıklarınızı bozmak pahasına olası gerginliklerin önüne geçmeye çalışmalısınız.

Haberin Devamı

Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler

Evinizi sık sık havalandırın
(Designcubed / homify.com.tr)

Misafirler için gidilen evin yeterince sıcak ya da yeterince serin olmaması, alıştıkları havadan çok daha farklı veya havasız olması da sıkıcı bir durumdur. Pek çok misafir sıcaktan ya da havasızlıktan bunalsalar bile pencere açılmasını istemekten imtina edebilir, çekinebilirler. Bu yüzden nasıl bir ortam istediklerine kendilerine sorabilir veya odanızı sık sık havalandırarak en baştan önleminizi alabilirsiniz.

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Yazarlar