Balıkesir MİSAKÇA’DA CAMİ ENKAZI KALDIRILIYOR

MİSAKÇA’DA CAMİ ENKAZI KALDIRILIYOR

06.02.2016 - 11:12 | Son Güncellenme:

.

MİSAKÇA’DA CAMİ ENKAZI KALDIRILIYOR

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde elektrik kontağından çıkan yangınla kullanılamaz hale gelen 65 yıllık caminin enkazı kaldırılıyor.
Misakça Mahallesinde elektrik kontağından çıkan yangınla 65 yıllık cami kullanılmaz hale gelmişti. Yapılan incelemeler sonucunda caminin restore edilmesinin mümkün olmadığı görülürken, olası bir kazayı önleme adına belediye ekipleri de harekete geçti. Bandırma Müftülüğü ile görüşmeler yapılarak gerekli izinler alınırken, cami enkazının Bandırma Belediyesi Fen İşleri birimince kaldırılma işlemi de başlatıldı.
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Cami inşaatı tamamlanana kadar cami cemaatimizin mağdur olmaması için Misakça sakinlerimizin düşündüğü alanı geçici cami haline dönüştürüyoruz. Geçici olarak kullanılacak yerin ibadete olarak hazır olabilmesi için de çalışmalara dün itibariyle başladık. Yaşadığımız bu üzücü olayın etkilerini en kısa sürede iyileştirmek için belediye olarak tüm imkanlarımızı en üst düzeyde kullanıyoruz ve kullanmaya da devam edeceğiz" dedi.