Ekonomi Lila 50 milyon TL’lik yatırım yapacak

Lila 50 milyon TL’lik yatırım yapacak

10.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, Türkiye temizlik kağıtları pazarının 1.5 milyar liralık hacme ulaştığını belirterek, Lila Kağıt’ın bu pazarda yüzde 12 paya sahip olduğunu söyledi.

Lila 50 milyon TL’lik yatırım yapacak

Sektörde ilk üçte yer aldıklarını ve ve 50 ülkeye yıllık 100 milyon doların üzerinde ihracat yaptıklarını kaydeden Öğücü, şunları söyledi:
“150 bin ton kapasiteyle sadece Türkiye’nin değil, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika bölgelerindeki tek kampüs içindeki en büyük kağıt üretim tesisine sahibiz. 2014 yılında bobin ve hızlı tüketim ürünleriyle bir önceki seneye oranla toplamda yüzde 35 oranında büyüme sağladık, 2015 yılında ise ciromuzu yüzde 30 oranında artırmayı hedefliyoruz.”

Öğücü, “Büyüme hedefimize paralel olarak da bu sene 50 milyon TL yatırım ile markalı ürün üretimimizi yüzde 200 artıracak yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımımız sayesinde 100’ün üzerinde yeni istihdam yaratmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

700 bin ağaç dikecek
Öğücü; “ABD’de 20 kilogram olan kişi başı temizlik kağıdı kullanım miktarı, Avrupa’da 15, Türkiye’de ise 5 kiloya kadar iniyor” dedi. 2014’te kağıt sektörüne uygun Türkiye’nin ilk endüstriyel ağaç tarım projesini (ENAT) başlatan Lila Kağıt, sektörün hammaddesi selülozun ülkemizde de endüstriyel kaynaklardan elde edilmesini amaçlıyor.
Öğücü, “Endüstriyel ağaç tarımının ilk hasatını ENAT, 10-20 yıl sonra alacak. Her yıl fidan dikim sayısını artırarak sürdürmeyi planladığımız farklı projelerle; 2023’e kadar 600 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda Sofia’nın her yıl yapmış olduğu satış oranı kadar Türkiye’ye endüstriyel ağaç kazandırmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ediz Hun, Sofia reklam filminde

Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, Sofia markası ile 2014’te başlattıkları ‘Sofia Ormanları Yok Etmez’ kampanyasının yoluna Ediz Hun ile devam ettiğini belirterek, sanatçı ve Ekolog Ediz Hun’un kampanyada yer almasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Ediz Hun da, “Hammadde temininde bu derece hassasiyet gösteren bir kuruluşun, Türkiye’de ilk olan endüstriyel ağaç tarımı projesi içinde yer almak benim için gurur vesilesidir” dedi.