Gündem MİT’i bombalayan pilotun doktor eşi de gözaltında

MİT’i bombalayan pilotun doktor eşi de gözaltında

16.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Katip Çelebi Üniverstesi (İKÇÜ) çalışanlarına yönelik FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 29 kişi arasında 15 Temmuz gecesi Ankara’daki MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı’nın doktor eşi Ö.T. Kalaycı’nın da bulunduğu belirtildi.

MİT’i bombalayan pilotun doktor eşi de gözaltında

İzmir merkezli 12 ilde yapılan bir diğer operasyonda gözaltına alınan, emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen ve örgütün ‘imamı’ oldukları belirtilen 72 kişiden 57’si tutuklandı.
OHAL kapsamında faaliyetleri durdurulan, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat adliye önünde açıklama yapmak istedi. 13’ü avukat 17 kişi gözaltına alındı.

20 doktor gözaltında

Tekirdağ Çorlu merkezli 5 ildeki operasyonlarda da 20 doktor gözaltına alındı.
Bartın, Sakarya ve Niğde’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 akademisyenden Bartın Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr Ali Naci Tangut, Doç. Dr. Halil Çalışkan ve Araştırma Görevlisi Hasan Kurban tutuklandı, 6 akademisyen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Konya merkezli 8 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 45 pilottan, 26’sı serbest bırakıldı, 19’unun sorgusu sürüyor.

22 akademisyene gözaltı

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi’nde daha önce açığa alınan içlerinde profesör, doçent, araştırma görevlisi ve öğretim görevlilerinin bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.
Uşak’ta, FETÖ soruşturması kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.
Adana’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında farklı tarihlerde gözaltına alınan 103 hakim ve savcıdan 80’i tutuklandı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara’ya gönderdi.
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Sosyal Hayatı Destekleme Derneği’ne yapılan operasyonda 17 kişiyi gözaltına aldı.
FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul’un da aralarında bulunduğu 6 ilde operasyon başlatıldı. Operasyonda İstanbul’da polis okullarının “abileri” oldukları önesürülen 11 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.