Gündem MİT TIR’ları davasında sona doğru

MİT TIR’ları davasında sona doğru

23.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MİT TIR’larının durdurulma görüntülerini yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı davanın Yargıtay’da görülen MİT TIR’ları davasıyla birleştirilmesi talebi mahkeme tarafından reddedildi.

MİT TIR’ları davasında  sona doğru

Adana ve Hatay’da durdurulan MİT TIR’larına ilişkin görüntüleri yayınladıkları gerekçesiyle haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Dündar ve Gül’ün yargılandığı davanın 3. duruşması yapıldı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Dündar ve Gül hazır bulundu. CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ile HDP Milletvekili Garo Paylan ve Osman Baydemir, eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, DİSK’in katledilen merhum Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler, Gazeteci Hasan Cemal’in de aralarında bulunduğu grup, Gül ve Dündar’a destek vermek için adliyeydi. İzleyiciye kapalı yapılan duruşmada savcı davanın Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen MİT TIR’ları davasıyla bileştirilmesini talep etti. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.

Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme dava dosyasının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısı Evliya Çalışkan’a gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.