Gündem MİT TIR’larını arayan 4 savcıya tutuklama

MİT TIR’larını arayan 4 savcıya tutuklama

07.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ları durduran 4 savcı ve 1 komutan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi. Savcılar açığa alınmış dosyayla ilgili duruşmalar gizli yapılmıştı.

MİT TIR’larını arayan 4 savcıya tutuklama


Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulup aranması ile ilgili dört savcı ile bir subay hakkında HSYK’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi.
1 Ocak 2014’te Hatay, 19 Ocak 2014’te de Adana’da “Mühimmat ve silah” taşıdıkları iddiasıyla TIR ve otobüslerde özel yetkili Adana Cumhuriyet Savcıları tarafında arama yaptırılması istenmesi tartışmalara neden olmuş, görevli 4 savcının önce başka yerlere atamaları yapılmış, daha sonra açığa alınmışlardı. Dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman hakkında soruşturmalar sürerken, TIR’ları arayan askerler hakkında “casusluk” suçlaması ile dava açılıp, celseler gizli yapılmaya başlandı.
‘Darbeye teşebbüs’
HSYK’nın incelemeleri tamamlandı ve usul gereği tutuklanma istemleri Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme de 4 savcı hakkında tutuklama kararı verdi. İlin en yüksek rütbeli komutanı olması nedeniyle Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay hakkında da yine tutuklama kararı verildi. Kararın “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlamasıyla verildiği öğrenildi.

MİT TIR’larını arayan 4 savcıya tutuklama
Hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve Adana’da gözaltına alınan Savcı Özcan Şişman, “Güce biat edenler, hukuku yok sayarak, gücün talimatını yerine getiriyorlar. Birilerinin gazını almak için bizi tutukluyorlar. Daha önce de dile getirdiğim gibi hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bütün işlerimizde hukuk neyi gerektiriyorsa onu yaptık” dedi.

Haberin Devamı

‘Terörist olsam dokunmazlardı’

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Adana Cumhuriyet eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ın dün akşam evine polis ekipleri gitti. Teslim olmayacağını belirten Bağrıyanık “Benim asıl neslim belli, yerim belli. Ben sadece hukuk ne dediyse onu yaptım. Ben terörist olsaydım, gerçekten suç işleseydim bana dokunamazlardı” dedi.