Adana Mmo'dan, Ato Üyelerine İndirimli Hizmet

Mmo'dan, Ato Üyelerine İndirimli Hizmet

14.12.2016 - 11:11 | Son Güncellenme:

.

Mmodan, Ato Üyelerine İndirimli Hizmet

Adana Ticaret Odası (ATO) üyelerinin, TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) endüstriye yönelik teknik hizmetleri ve eğitimlerinden indirimli yararlandırılmaları amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi arasında imzalanan protokol ile ATO’nun 20 bini aşkın üyesinin MMO’nun endüstriye yönelik gerçekleştirdiği akredite teknik hizmetler, belgelendirmeler, eğitimler ve reklam hizmetlerinden indirimli ücretlerle yararlandırılmaları sağlanacak.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz’ın da katıldığı imza töreninde konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, Makina Mühendisleri Odası ile imzalanan protokol gereğince hem daha kaliteli, hem de indirimli ücretlerle hizmet alınacağını ifade ederek, “Adana Ticaret Odası olarak üretim ve satış sürecindeki her aşamanın ulusal ve uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Makina Mühendisleri Odası ile imzaladığımız bu protokolün Adana’ya her alanda katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi de kendilerine tanınan yetkinin, Adana’nın geneline ulaşması için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, “Amacımız, üretim kalitesinden iş güvenliğine kadar birçok alanda belirli standartların yakalanmasını sağlamaktır. Bu anlamda 25 bini aşkın üye potansiyeline sahip olan Adana Ticaret Odası ile imzaladığımız protokolden en üst düzeyde yararlanılmasını bekliyoruz” dedi.
İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında ATO üyeleri, MMO’nun şube bülteni, kongre ve sempozyum bültenleri ile şube tarafından basımı gerçekleştirilen yayınlarına indirimli bedeller üzerinden reklam verebilecek.Hizmet alımı ve indirimlerin uygulanmasına ilişkin her firma ile protokole atfen sözleşmeler yapılacak. Protokol kapsamında talep edilen eğitimler, firmalar ile mutabakat sağlanan tarihlerde ve yerlerde MMO uzman eğiticileri tarafından gerçekleştirilecek" dedi.
Protokole göre; MMO tarafından üretilen akredite hizmet alanlarının tamamından veya bir bölümünden yararlanmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlar, toplam bedeli 2 bin TL’ye kadar olan hizmetlerde tekli hizmet için yüzde 10, ikili hizmet için yüzde 13, üçlü hizmet için yüzde 16, dörtlü hizmet için yüzde 19 indirimden yararlanacak. 2001 TL. ile 3 bin 500 TL. arasındaki hizmetlerde ise tekli hizmet için yüzde 20, ikili hizmet için yüzde 23, üçlü hizmet için yüzde 26, dörtlü hizmet için yüzde 29 indirim uygulanacak. Firmalar, 3 bin 501 TL. ve üzeri hizmet alımlarında da tekli hizmet için yüzde 30, ikili hizmet için yüzde 33, üçlü hizmet için yüzde 36, dörtlü hizmet için yüzde 39 indirim fırsatından yararlanabilecek. Protokol kapsamında ayrıca; ikili hizmet sözleşmesi yapan firmalara eğitim ve reklamda yüzde 10, üçlü hizmet sözleşmesi yapan firmalara yüzde 15, dörtlü hizmet sözleşmesi yapan firmalara ise yüzde 20 oranında indirim uygulanacak.
Protokol kapsamında MMO Adana Şubesi, firmaların talebi doğrultusunda iş sağlığı ve güvenliği, yönetim standartları ve uygulamaları, üretim ve yönetimi, yönetim ve strateji, bireysel ve kurumsal gelişim, üretim ve bakım tekniği ile bilgisayar programı eğitimleri verecek.
ATO ile Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi arasında gerçekleştirilen ve akredite edilen endüstriye yönelik teknik hizmetler ise şöyle:
“İş sağlığı ve güvenliğine yönelik basınçlı kapların, kaldırma-iletme makineleri, yürüyen bant ve merdivenleri, teleferik, telesiyej ve teleskilerin periyodik kontrolü,Endüstriyel Kaynaklı Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği uyarınca baca gazı ve toz emisyon ölçümü, basınç, boyut, kütle, tork, sıcaklık ve elektrik ile ilgili çeşitli ölçüm cihazlarının kalibrasyonu hizmetleri, endüstriyel ölçüm (gürültü, titreşim, enerji verimliliği vb.), muayene, kontrol, bilirkişilik, hakemlik ve eksperlik hizmetleri; tahribatsız muayene hizmetleri, gözle muayene, ultrasonik muayene, sıvı penetrant muayene, manyetik parçacık muayene ve radyografik film değerlendirme, kaynaklı imalat ve çelik konstrüksiyonlar, kaldırma ve iletme makineleri, metalden yapılmış parçalar (metal bor, levha, döküm, vana, pompa bağlantı parçaları), depolama tankları, boru hatları, kazanlar ve basınçlı kapların imalat kontrolleri, Asansör Yönetmeliği, Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği ve Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği kapsamında CE belgelendirme hizmetleri, kaynakçı belgelendirme hizmetleri.”