Teknoloji Mobil dolaşmayı sevenlere: Thinkpad Tablet 2

Mobil dolaşmayı sevenlere: Thinkpad Tablet 2

27.08.2013 - 14:29 | Son Güncellenme:

Öyle hafif ki... Kutusunu elime aldığımda içinin boş olduğunu düşündüm.

Mobil dolaşmayı sevenlere:  Thinkpad Tablet 2

Sevda Serbest

Haberin Devamı

Tabletimz sadece 600 gram. ThinkPad Tablet 2’nin 1366×768 piksellik ekranı 10,1 inç büyüklüğünde. 2013 yılı tasarım ödüllerine layık görülen Lenovo, Thinkpad Tablet 2 için de harika bir tasarıma imza atmış. Tek elinizle dahi rahatça kavrayabileceğiniz boyutlara ve kauçuk benzeri dokuya sahip.

Kısa bir Trabzon gezisi için çantamda minik bir yer açtığım bu tablet, 8 megapiksellik kamerasıyla gezinin kahramanı oldu diyebilirim. 64 GB’lik depolama alanıyla dilediğiniz kadar dosya saklayabiliyorsunuz. Dokunmatik algısı oldukça başarılı. Uçak yolculuğu esnasında izlediğim 1080p görüntü kalitesindeki filmde hiç takılma yaşamadım. Telefonumun şarjının bitişiyle imdadıma yetişen Thinkpad 2, 10 saatlik şarj ömrü özelliğinin de hakkını veriyor. Tablet 2, kullanıcıların mobil haldeyken de çalışabilmeleri için 3G desteğine sahip. Bu diğer rakipleriyle karşılaştırıldığında oldukça önemli bir özellik. Aynı anda video izleyip, bir yandan internette takılmadan gezinebiliyor olmanız da çok güzel.

Mobil dolaşmayı sevenlere:  Thinkpad Tablet 2

Windows 8 Thinkpad 2 ile çok uyumlu olmuş. Kutu içeriğine dahil olmayan, bluetooth’la bağlanan ve takıldığında onu tam bir dizüstü bilgisayara dönüştüren bir de klavyesi var. Ayrıca klavye bir stand görevi de üstleniyor. Performans öncellikli bir tablet olmayan ThinkPad 2 Intel Atom işlemcisiyle karşımıza çıkıyor ve video- fotoğraf işlemek dışında hemen her şeye cevap vermekten geri kalmıyor. Zaten daha fazlası için bir dizüstü kullanmanız gerektiğini biliyoruz. Kalemi sayesinde de 10 inç’lik ekranında yazıp çizebilmek de çok keyifli. Sadece fazla ısınması ile ilgili bir negatif puana sahip olan Lenovo Thinkpad Tablet 2’yi atom işlemcinin sınırlarını bilen ve mobil dolaşmayı seven herkese öneririm.

Mobil dolaşmayı sevenlere:  Thinkpad Tablet 2