Moda rüzgârının ayak sağlığınızı bozmasına izin vermeyin…

Moda rüzgârının ayak sağlığınızı bozmasına izin vermeyin…

Günümüzde birçok kadın, şık olmak için yüksek topuklu ayakkabılar giyiyor. Fakat bazı kadınlar, hem rahatlığı hem de şıklığı göz önünde bulundurarak babet giymeyi tercih ediyor. Peki, babetler sandığımız kadar rahat ve sağlıklı mı?

Özellikle son yıllarda moda olan ve rahat olduğu için birçok kadının tercihi olan babet ayakkabılar, uzun süreli kullanıldığı takdirde ayak bileği, diz, kalça ve omurgalarda anlam verilemeyen kronikleşmiş ağrılara neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Öztürk: Ayakkabı seçimini ayak kavsinize göre yapın…

Her insanın ayak kavsinin farklı olduğunu bu nedenle bireylerin ayakkabı seçerken bu bilinç ışığında hareket etmeleri gerekiyor. Babet kullanan birey, eğer düz taban değilse haftanın belirli günlerinde babet giyebilir. Fakat kişide düz tabanlık varsa ve tabanlık gibi bir destek kullanmıyorsa, babette topuklu ayakkabı gibi ayak bileği, diz, kalça ve omurgada anlam verilemeyen kronikleşmiş ağrılara neden olabilir.

Öte yandan babetlerin topuklu ayakkabılar kadar ayak sağlığına zarar vermiyor fakat babetlerin de uzun süre giyildiğinde yürüyüşte şekil bozukluğu ve ayak tabanında yavaşlama gibi ayak deformasyonlarına da neden olabiliyor. Babetler dış taban kısmı çok ince olduğu için zeminden gelen darbeleri de engelleyemiyor.