Herkese merhaba! Bugün, sizlere çok lezzetli bir et tarifim var. Birlikte, Moğol usulü et yapacağız.
 
Moğol usulü et; Çin restoranlarında bulabileceğiniz ve artık evde de yapabileceğiniz, hem çok lezzetli hem de oldukça pratik bir lezzettir. Yapması son derece pratik, çok değişik bir lezzet oluyor. Bence aynı zamanda çok şık bir tarif de oluyor. Misafirlerinize de gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz.
 
Etin lezzetini; şeker, soğan, sarımsak, zencefil ve soya sosu gibi kendine has aromaları ile öne çıkan lezzetlerle buluşturan Moğol usulü et, mutfağa girip dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz ve sonucunda lezzetli bir tabağın tadını çıkarabileceğiniz bir tarif.
 
Hazırsanız, ihtiyacınız olan malzemelere bir göz atalım ve ardından yapmaya başlayalım…
 
Kaç Kişilik: 2 kişilik
Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
 
Malzemeler
1/2 bardak Esmer Şeker
1/2 bardak Su
1/2 bardak Soya Sosu
2 dal Taze Soğan
500 gram Dana Eti
3 diş Sarımsak (rende)
1 çk Zencefil  (rende)
1/4 bardak Mısır Nişastası
Sıvıyağ
 
Nasıl Yapılır?
Mısır nişantasını etlerin üzerine dökün ve harmanlayın.
Soya sosu, su, esmer şeker, zencefil, sarımsak ve iki yemek kaşığı sıvıyağı bir sos tavasına alın, kaynadıktan sonra altını kısıp 10-15 dakika pişirin.
Etleri tuz ve karabiber ile tatlandırıp, kızgın tavada pişirin, üzerine sosu dökün ve 5-10 dakikada birlikte pişirin.
Taze soğanla servis edin. Afiyet olsun!