Cadde Monako'da altın karede buluşuyoruz

Monako'da altın karede buluşuyoruz

03.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Monako’daki görkemli davetlerin Türkiye ayağını yöneten Hülya Biren, Türk misafirlerini prens ve prenseslerin hemen yanı başındaki altın karede ağırladığını söyledi

Monakoda altın karede buluşuyoruz

Yıllardır dünya jet sosyetesinin buluşma noktası Monako denince Türkiye’de ilk akla gelen isim olan Hülya Biren’in Caddebostan’daki evine konuk olduk. Birbirinden güzel konukların ağırlandığı görkemli balolara kimler nasıl gidiyor, etkinliklerde neler yaşanıyor, merak ediyorsanız buyrun sohbetimize…

Haberin Devamı

Deniz Kuvvetleri camiasında yıllarca önemli görevler üstlenen, emekli koramiral Işık Biren ve Ülker Biren’in evladı olarak sizi yakından tanıyabilir miyiz?

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdim. İş hayatına bankacılıkla başladım. Daha sonra halkla ilişkiler üzerine kendi şirketimi kurdum. O sıralarda dünyaca ünlü Amerikalı önemli bir yönetmen ve ekibiyle Amerikan devlet televizyonuna Türkiye hakkında bir belgesel çektim. Ardından da History Channel, PBC, National Geography gibi kanallara da belgeseller hazırladım. Bu arada Monte Carlo La Sociétédes Bains de Mer şirketinin pazarlama müdürü Axel Hoppenot ile tanıştım. İstanbul Maslak Golf Kulübü’nü, Monte Carlo Golf Kulübü’yle buluşturdum. Haziran 2009’da da çok değerli golfçülerimizi Hotel de Paris’te ağırladım. Aralarında Mustafa Koç’un yer aldığı iş

Haberin Devamı

adamlarımızdan oluşan golf takımımız turnuvada büyük bir başarı elde etti. Bu benim ilk deneyimim oldu. Ardından organizasyonlar birbirini takip etti.

Bu yılki Kızılhaç Balosu nasıl geçti?

Bu yıl 67’ncisi düzenlenen ve Avrupa’nın en önemli yardım etkinliği olan Kızılhaç Balosu muhteşemdi. Monte Carlo Yıldızlar Salonu’nda Sting’in konseri baloya inanılmaz bir renk kattı. 900 seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleşen davetin ev sahipliğini Monako Prensi II Albert ve eşi Prenses Charlene üstlendi. Türkiye’den konuklarımız her zaman olduğu gibi ‘Altın kare’ olarak nitelendirilen masalarında Sting’in unutulmaz şarkılarına oturdukları yerden eşlik ederek nefis bir gece yaşadılar.

Monako’da olmak nasıl bir duygu? Ne gibi etkinlikler var?

Kendimi orada o kadar doğal hissediyorum ki… Orada herkes kendi hayatını yaşıyor. Her yer güvenli. Mart sonu Gül Balosu olur. Yılın tüm aylarında aktiviteler birbirini izler.

‘Tarkan için şimdiden heyecanlıyız’

Gül Balosu’nda son yıllarda bir sanatçı akımı başladı önce Sibel Can, arkasından Tarkan gitti. Bunun hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Herkesin birbirini tanıdığı, huzurlu ve mutlu olabileceği gruplar yapmaya özen gösteriyorum. Balolarda pistin en önündeki masa benim masam. ‘Altın kare’ denilen bu masa Türk misafirlerine ayrılıyor. Ve ben her baloda misafirlerimi ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Altın karenin hemen yanıbaşındaki masada kraliyet ailesine mensup kişiler yer alabiliyor. Geçen yaz Sibel Can, “Gül Balosuna gelmek istiyorum’’ dedi. Ve sözünü tuttu. Çok güzel bir akşam geçirdik. Tarkan’ı da getirmeyi çok istedim ve geçen sene Monte Carlo Summer Müzik Festivali’nin kapanış konserini verdi. Herkesin ağzı açık kaldı. 30 Ekim’de tekrar Tarkan konser verecek. Şimdiden çok heyecanlıyız.
Şimdiye kadar pek çok etkinlikler yaptınız. Bundan sonraki hedefleriniz neler olacak?
30 Ekim’deki Tarkan konseri birinci hedefim. Dünyanın en ünlü gece kulüplerinden Monte Carlo Jimmy’yi İstanbul’a getirmek ise ikinci hedefim. Bizim şirketimizin başkanının İstanbul’a ilgisi ve Türkiye pazarına önem vermesi bu projeyi ortaya çıkardı. Bunun için de olası yatırımcılarla görüşme halindeyiz. Tabii ki 2016 yılında Grace Kelly sergisinin kapanışını İstanbul’da yapmak gibi bir hedefim de var. Ayrıca Cafe de Paris’te bir Türk haftası ve yemekleri yapma fikrimiz var. Monako ve Türkiye’ye uyabilecek her türlü fikre açığız aslında.
Hep Monako’dan konuştuk, oradaki dostlarınızıda iade-i ziyaret için İstanbul’a getiriyor musunuz?
Tabii yaz - kış her ay misafir ediyorum. Monako’dan arkadaşlarımı sürekli bir ağırlama halindeyim. Köprü oldum Monako ve Türkiye arasında.
Bundan çok memnunum ve severek yapıyorum.
‘Jet set’tekiler arkadaşım’
Jet set’ten kimlerle arkadaşsınız?
Onlar benim için jet set değil, değerli arkadaşlarım, dostlarım. Monako’dan Prenses Caroline’in oğlu Prens Pierre Casiraghi ve nişanlısı Beatrice Borromeo yakın arkadaşlarım. Vanina Mandelli de öyle. Monako’nun önde gelen ailelerinin fertleri. Birleşik Arap Emirlikleri sultanının gelini çok yakın arkadaşım. Dünyanın birçok ülkesinden aklıma gelmeyen birçok arkadaşım var.
O kadar şık insanların arasında bulunan biri olarak, siz tarzınız için neler söyleyebilirsiniz?
Dürüstçe cevap vermem gerekirse çantama ve ayakkabıma çok önem veriyorum. Klasik tip giyiniyorum. Elbise konusunda en keyifli alışverişi Amerika’da yapıyorum. Özel bir seçimim yok. Ama ayakkabı ve çantalarımı uzun süre kullanıyorum ancak elbise konusunda bir iddiam yok.