Dünya Morales’in eski sevgilisinden aylar sonra gelen itiraf: Ortada bir çocuk yok

Morales’in eski sevgilisinden aylar sonra gelen itiraf: Ortada bir çocuk yok

22.02.2017 - 14:54 | Son Güncellenme:

Bolivya'yı sarsan 'Morales'in öldü sanılan çocuğu' dedikodusuyla ilgili gerçek aylar sonra ortaya çıktı. Morales'in eski sevgilisi Zapata, çocuklarının doğumundan hemen sonra öldüğünü söyleyip, bu dedikodunun muhalefet lideri Medina tarafından hazırlanan senaryonun bir parçası olduğunu itiraf etti.

Morales’in eski sevgilisinden aylar sonra gelen itiraf: Ortada bir çocuk yok

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in eski sevgilisi Gabriela Zapata, Morales'ten olan çocuğunun aslında ölmediğini ve Bolivya'da bir yerde yaşadığı yönündeki iddialarla ilgili bir yıllık bir sessizliğin ardından günah çıkardı.

Haberin Devamı

Yerel televizyon kanalı ATB'ye konuşan Zapata, "Yalan söyledim. Bunu açıklığa kavuşturmak istiyorum çünkü (avukatı) Eduardo Lean aracılığıyla (sağcı parti Ulusal Birlik'in lideri) Samuel Doria Medina tarafından kullanıldım" dedi.

'SAHTE ÇOCUK TUTMAM İÇİN PARA VERİLDİ'

Morales'le 2007'de başlayan ve iki yıl süren ilişkileri sırasında doğan ancak doğumdan kısa süre sonra ölen çocuklarının hayatta olduğu iddiasını kesin bir dille reddeden Zapata, “Ortada bir çocuk olmadığını doğrulamak isterim” ifadelerini kullandı.

İtiraflarına "Bu, zamanı geldiğinden kullanılmak için 2005 yılından bu yana üretilmiş bir şeydi" diye devam eden Zapata, kendisine söyleyeceklerinin yer aldığı bir senaryo verildiğini de anlattı.

Haberin Devamı

Zapata ayrıca, Medina'nın geçen yıl CNN'e vereceği mülakat öncesinde kendisine sahte bir çocuk tutması için 5 bin ila 15 bin dolar ödeme yaptığını itiraf etti. Söz konusu mülakatı yapan gazeteciler bunun bir kurgu olduğunu söylemiş ve Zapata'nın açıklamaları yayınlanmamıştı.

"Doğruları söylemek istiyorum çünkü doğrular bizim özgür kalmamızı sağlayabilir. Bir şey yaptıysak bedelini ödeyeceğiz ve ben yaptıklarımın sorumluluğunu üstleneceğim" diyen Zapata, Medina'ya yönelik suçlamalarına şöyle devam etti: "Ama insanların şunu anlamasını istiyorum. Beni kullanan, bana asla yardım etmeyen, beni kendi çıkarı için, beni utandırmak için, başkalarını utandırmak için, muhtemelen bir devlet başkanını etkilemek için kullanan birisi var."

Medina ise Zapata'nın açıklamalarını kesin bir dille reddederek partisine yönelik yanlış suçlamalar yöneltildiğini savundu.

NE OLMUŞTU?

Zapata'nın bir akrabası, Mart 2016'da bir açıklama yaparak Morales'in 2007'de doğumdan kısa süre sonra öldüğünü sandığı oğlunun hayatta olduğunu ve Bolivya'da 'bilinmeyen bir yerde' yaşadığını söylemişti.

Zapata'nın 'Morales'i aklamak için düzenlenmiş bir komplonun kurbanı' olduğunu öne süren söz konusu akraba, Zapata'nın söyleyecek çok fazla şey olduğunu ama ölüm tehditleri aldığı için sustuğunu savunmuştu.

Kaynak: Sputnik