Gündem Moringa çayı nedir, zararları nelerdir?

Moringa çayı nedir, zararları nelerdir?

20.04.2018 - 15:28 | Son Güncellenme:

Söz konusu sağlık problemlerimiz olunca çalmadık kapı bırakmayız. Komşudan, anneden, arkadaştan gelecek her türlü tavsiyeye açığız üstelik. Doktorların sözünden daha çok tutuyoruz bu tavsiyeleri. Alternatif tıp adı altında bir sürü efsane dolaşıyor etrafta. Bak bu ot iyiymiş denen her otu deniyoruz çekinmeden. Moringa da bu otlardan. Riskli olduğu durumları gözden kaçırıyoruz bu otun. Yararları sık sık gündemdeyken zararlarından kimse bahsetmiyor. Biz bahsedelim.

Moringa çayı nedir, zararları nelerdir

Moringa nedir?

Moringa bitkisi Hindistan’da yetiştiriliyor. Yaprakları çay hâline getirilip içiliyor. Bünyesindeki mineraller ve faydalı maddeler sayesinde zayıflamaya yardımcı olabiliyor. Kökünden yaprağına kadar çok faydalı olduğu söyleniyor. Çok yoğun minerallere sahip olması ne yazık ki her zaman iyi şeyler ifade etmiyor.

Kullanıcılar bilinçli olmalı

Moringa’nın yoğun minerallere sahip olması onu tehlikeli de yapabiliyor. Tıbbi ilaçlarda olduğu gibi Moringa’nın da aşırı kullanım riskli. Etkili maddeleri sayesinde yüksek etki gücüne sahip bu bitkiyi uygun dozlarda kullanmazsanız bedeninize zarar vermeye başlayabilir. Ayrıca içindeki herhangi bir bileşene karşı alerjiniz bulunuyorsa zararlarına karşı dikkatli olmalısınız. Ayrıca gebelik aylarında kullanılması sakıncalıdır. Hem anne adayları hem de çocuklar için risk oluşturabilen bir ürün hâline gelebilir. Uzmanlar sindirim sistemine verebileceği zararlar konusunda kullananları uyarıyor.
Zayıflattığını fark eden tüketiciler kendilerine hâkim olamayıp aşırı kullanıma gidebiliyor. Bu çaydan herkes aynı oranda faydalanacak diye bir kaide yok üstelik. Her insanın bünyesi farklıdır. Bu yüzden bazı insanlara olumlu sonuçlar verebilirken bir diğeri için olumsuz etkileri olabilir.

Yan etkileri olabilir

Beraberinde kullanılan tıbbi maddeler çayın yan etkilerini tetikleyebilir. Sindirim sistemine etki ettiği için midede çeşitli rahatsızlıklar meydana getirebilirler. Şeker hastalığı olan hastaların uzak durması gereken bir üründür. Bunun yanında kalp ritim bozukluğu ya da kalple ilgili herhangi bir şikayetiniz varsa sizin için de risk oluşturabilir.

Uzmanların görüşlerinin daha sağlıklı olduğunu unutmayın

Moringa çayı ile ilgili sitelerde, uzmanların olmadığı ortamlarda söylenenlere itibar etmemelisiniz. Piyasada sağlık problemlerinize deva adı altında satılan yan sanayi ürünleri olduğunu unutmayın. Sağlık tüccarlarının sattığı ürünler sandığınız kadar faydalı olmayabilir. Sağlığınız konusunda gerekli testler yapılmadan kendinize teşhis koymayınız.