Teknoloji Mortal Kombat X’e 15 GB’lık Yama!

Mortal Kombat X’e 15 GB’lık Yama!

21.04.2015 - 14:26 | Son Güncellenme:

14 Nisan’da piyasaya sürülen ve başarılı bir satış grafiği yakalayan Mortal Kombat X için bir yama yayımlandı. Ancak bu yama bildiğiniz yamalar gibi değil. Çünkü boyutu tam 15 GB.

Mortal Kombat X’e 15 GB’lık Yama

Yaklaşık 30 GB’lık bir oyun için 15 GB’lık bir yama yayımlanması oldukça ilginç. Üstelik oyunun piyasaya sürülmesinin üstünden henüz bir hafta bile geçmemişken…

Yamanın çıkarılmasının sebebine gelirsek; Mortal Kombat X‘in başarılı satış grafiğine rağmen PC’de bazı performans sorunları vardı. Bu yama da büyük ölçüde bu performans sorunlarını gidermek için yayımlandı. Bununla birlikte bu yama ile grafik performanslarını artırmak için shader optimizasyonu sağlanıyor ve çok fazla sabit disk alanı kaplayan tekrar gösterimler ile ilgili sorunların önüne geçiliyor.

Ayrıca oyunun geliştiricisi NetherRealm Studios, oyunun PC versiyonunda yaşanan bu sorunlardan ötürü bir özür olarak tüm oyunculara 10.000 Krypt Koins hediye etti. Oyuncular, bu hediye puanlar sayesinde oyunda kilitli halde bulunan kostümler ve Fatality’ler gibi şeyleri aktif hale getirebilecekler.

Mortal Kombat X için yayımlanan özel videoyu izlemek için tıklayın.