Gündem Moskova’da Türk yolcuların dramı

Moskova’da Türk yolcuların dramı

27.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya Türk yolcuların ülkeye girişinde sorun yarattı. Moskova’da saatlerce mahsur kalan işadamları dün Türkiye’ye geri gönderildi

Moskova’da Türk yolcuların dramı

Sınırda düşürülen Rus Su-24 savaş uçağının ardından bazı Türk vatandaşlarının Rusya’ya girişlerine izin verilmedi.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Moskova’daki Sheremetyevo Havalimanı’na inen bazı Türk vatandaşları ülkeye alınmadı.

Rusya’nın Krasnodar şehrinde ise bir fuara katılan ancak iş vizeleri bulunmayan 60 kişilik bir gruptan 39 iş adamı gözaltına alındı. İş adamlarının 2-5 bin ruble para cezasına çarptırıldıkları, 10 gün Soçi’de bekletildikten sonra sınırdışı edilecekleri bildirildi.

Krasnodar Yugagro tarım fuarına katılan 22 Türk firmasından toplam 39 Türk, turist olarak fuara katılmak sebebiyle göçmen bürosunca gözaltına alındılar. Bir gün nezarette bekletilen iş adamlarından bir grup dün sabah mahkemeye çıkarıldı. Türk Büyükelçiliği’ne ulaşamadıklarını belirten iş adamları hakkında Soçi’de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

‘Su bile verilmedi’

CNN Türk’ün ulaştığı, kafilede yer alan Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya’daki bütün fuarlara turist girişi yaparak gidilebildiğini belirtirken, “Daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık” dedi. Baykara, gardiyanın nezaret kapısında kendilerine “Uçağı düşürdünüz alın size” dediğini söyledi.

CNN Türk’e konuşan iş adamları, “Kapı kilitli, sadece WC sırasında polis geliyor. Yiyecek, içecek, su verilmemiş durumda 14 saattir” dedi.