Ekonomi Moto Z Türkiye’ye geldi

Moto Z Türkiye’ye geldi

30.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lenovo, Motorola markalı ilk cep telefonlarını Türkiye’de pazara sunuyor. Moto Z ve Moto Z Play’i modlarıyla beraber tanıttı.

Moto Z Türkiye’ye geldi

Ana gövde ile birleşen Moto Z akıllı telefon modları yenilikçi manyetizma sistemine sahip. Moto Mod’lar şimdiki ve gelecekteki tüm Moto Z ürünleriyle uyumlu olarak tasarlandı.

Haberin Devamı

Moto Z, 5.5 inç’lik HD Amoled ekran boyutuna sahip. 5.2 mm incelik, Qualcomm SnapdragonTM 820 işlemci, 4 GB Ram ve 32 GB veya 64 GB dahili hafıza seçenekleri var. MicroSD ekleyerek fotoğraflarınız, videolarınız ve uygulamalarınız için 2 TB’ye kadar hafıza elde edebiliyorsunuz. 13 MP çözünürlükte arka, 5 MP’lik ise ön kamerası var. Ön yüzünde flaş yer alıyor. Parmak izi okuyucusu ve 30 saate kadar pil ömrü sunuyor. TurboPower özelliğiyle sadece 15 dakikada 8 saate kadar pil ömrü elde edilmesini sağlıyor.

Lenovo Türkiye Akıllı Telefon Kategorisi Ülke Müdürü Hakan Sökmen, “Lenovo olarak inovasyonlara verdiğimiz önem sonucunda Motorola yeniden doğdu. Moto, Lenovo’dan aldığı güçle akıllı telefon piyasasındaki taşları yerinden oynatacak ve yeni bir devir açacak. Akıllı telefon pazarı Türkiye’de yılda yaklaşık 12 milyonun üzerinde adet bir pazar ve senelik 6 milyar dolarlık bir değere ulaşıyor. Lenovo ise Ocak Eylül 2015 ve 2016 kıyaslamasında toplam Zincir Mağazalar Kanalında hem adetsel hem de cirosal olarak %402 ile en fazla büyüyen marka oldu. Şu an Türkiye’nin teknoloji marketlerinde en çok satılan 3. markası durumundayız. Kullanıcılar bu güne dek hep benzer tip akıllı telefonlar kullanmak zorunda kaldılar. Ama biz, kullanıcıların akıllı telefonlarının yetkinliklerini diledikleri gibi artırabilmeleri gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Moto Z’nin fiyatı 2.499 TL, Moto Z Play’in fiyatı ise 1.999 TL olarak belirlendi. Moto Mod’ların ise hepsinin farklı bir fiyatı bulunuyor. Projektör 899 TL, JBL Sound Boost Hoparlör 388 TL.