Gündem Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödeme son gün ne zaman? MTV borç sorgulama

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödeme son gün ne zaman? MTV borç sorgulama

10.07.2018 - 10:05 | Son Güncellenme:

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri için vatandaşlar son gün ne zaman sorusuna yanıt arıyor. MTV iki taksit şeklinde Ocak ve Temmuz ayları içerisinde ödeniyor. Peki Motorlu Taşıtlar vergisi son ödeme tarihi hangi gün?

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödeme son gün ne zaman  MTV borç sorgulama

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Ocak ayında ilk taksidi ödenen MTV'nin ikinci taksit ödemesi 1-31 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Peki Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Haberin Devamı

MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ocak ayında yapılacak ilk taksit ödemesi, 31 Ocak'ta sona erdi. MTV'nin ikinci taksit ödemesi ise 1-31 Temmuz tarihinde yapılacak.

BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

ONLİNE MTV VERGİ ÖDEME NASIL?

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, mükellefler 2018 yılı MTV ilk taksit ödemesini, Başkanlığın internet sayfası aracılığıyla kredi ve banka kartlarıyla yapabilecek. Söz konusu ödeme ayrıca GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve banka şubeleriyle ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebilecek