Gündem Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri için son gün ne zaman?

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri için son gün ne zaman?

17.07.2018 - 11:20 | Son Güncellenme:

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz itibariyle başladı. Yıl içerisinde iki taksit şeklinde alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidi Ocak ayı'nda alındı. Peki Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün ne zaman?

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri için son gün ne zaman

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren MTV ödemelerine Temmuz ayının biri itibariyle başlandı. Peki Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri için son gün ne zaman?

Haberin Devamı

MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ocak ayında yapılacak ilk taksit ödemesi, 31 Ocak'ta sona erdi. MTV'nin ikinci taksit ödemesi ise 1-31 Temmuz tarihinde yapılacak.

BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

ONLİNE MTV VERGİ ÖDEME NASIL?

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, mükellefler 2018 yılı MTV ilk taksit ödemesini, Başkanlığın internet sayfası aracılığıyla kredi ve banka kartlarıyla yapabilecek. Söz konusu ödeme ayrıca GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve banka şubeleriyle ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebilecek