Teknoloji Motorola Moto G4 ve G4 Plus Nougat Yayınlandı

Motorola Moto G4 ve G4 Plus Nougat Yayınlandı

22.10.2016 - 00:45 | Son Güncellenme:

Motorola’nın en çok satan modeli olan G serisine android’in yeni yazılımının ne zaman geleceği merak konusuydu ve bu merak sona erdi, Motorola Moto G4 ve G4 Plus Nougat yayınlandı

Motorola Moto G4 ve G4 Plus Nougat Yayınlandı

Motorola‘nın orta ve orta-üst segment olarak konumlandırdığı Motorola G4 ve G4 Plus modelleri, uygun satış fiyatı ile yurtdışında oldukça iyi rakamlara ulaştı. Bu modeller geçtiğimiz aylarda Türkiye’de de satışa çıkarılmıştı. Şimdi ise beklenen haber geldi ve Motorola Moto G4 ve G4 Plus Nougat Yayınlandı

Haberin Devamı

Cep telefonu sektöründe yıllardır varolan ve çıkardığı yenilikçi modeller ile bir döneme damga vuran Motorola, bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda, ilk önce Google tarafından satın alınmıştı. Kısa bir süre sonra ise, Lenovo Motorola’yı satın aldığını açıklamıştı.

Motorola‘nın ilk etapta Google tarafından satın alınmasının akabininde Motorola G serisinin üretimine geçildi. Bu serinin en önemli özelliği ise, kendine has bazı özelliklerinin yanında, saf android yazılımına sahip olmasıydı. Google‘ın da desteğiyle android sürümlerinin güncellemelerini Nexus cihazlar ile neredeyse aynı zamanda alıyordu. Bu durum da, telefonun tercih edilmesinde önemli bir etkendi.

Lenovo, kısa bir süre önce Nougat yazılımı testlerine başladığı Motorola Moto G4 ve Moto G4 Plus akıllı telefon modelleri için, Android 7.0 Nougat güncellemesini yayınlamaya başladığını resmi olarak açıkladı. Güncelleme haberinin ise, Motorola Hindistan üzerinden geldiğini de belirtelim.

Haberin Devamı

Moto G4 ve Moto G4 Plus akıllı telefonlar Mayıs ayında Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi ile sunulmuşlardı. Moto G4 ve Moto G4 Plus 5.5¨ büyüklüğünde 1920×1080 piksel ekran ile geliyor. Her iki akıllı telefon da sekiz çekirdekli işlemci ve Adeno 405 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 617 yonga setinden güç almakta.

Türkiye’de satılan Moto G4 Plus, 2GB sistem belleği ve 16GB dahili veri kapasitesi ile sunulurken, 16MP arka kamera ve 5MP ön kamera bulunmakta.