Gündem Motosikletlilerden protesto sürüşü

Motosikletlilerden protesto sürüşü

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aşırı hızla giden bir otomobilin çarparak ölümüne neden olduğu motosikletli Doğan Dervişoğlu, ölümünün birinci yılında anıldı. Kazanın olduğu bariyerlerde toplanan 50 motosikletli Dervişoğlu’nu öldürenin yakalanmasını istedi.

Motosikletlilerden protesto sürüşü

İstanbul’da bir kuyumcuda çalışan 43 yaşındaki Doğan Dervişoğlu, 14 Haziran 2017’de Bayrampaşa’daki evinden çıkarak işine gitmek için motosikletine binmişti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, D-100 Karayolu’nun Bahçelievler-İncirli mevkiinde sağ şeritten ilerleyen Dervişoğlu’na arkadan gelen bir otomobil çarptı. Şeritler arasında makas atarak tehlike yaratan Renault Fluence marka otomobil, aniden sağ şeride girerek Doğan Dervişoğlu’nun motosikletini yere düşürdü. Motosiklet 100 metre, fırlayarak bariyerlere yuvarlanan Dervişoğlu ise 20 metre sürüklendi. Dervişoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, çarpan aracın sürücüsü yine makas atıp kaçtı.

Haberin Devamı

Dervişoğlu’nun ölümüne neden olan araç sürücüsünün geçen 1 yıla rağmen yakalanmamasını protesto etmek isteyen arkadaşları geçtiğimiz gün bir araya geldi. Bayrampaşa’da Dervişoğlu’nun evinin önünde toplanan yaklaşık 50 motosikletli buradan kazanın yaşandığı noktaya gitti. Olay yerine karanfiller bırakan gruptan Mottoman Motosiklet Kulübü’nden Ender Yıldız, “Doğan abi faili meçhul bir trafik kazası sonucu hayatını yitirdi. Sorumsuzca araç kullanan sürücü O’nu ölümüne terk ederek kaçtı. Bu zanlının bulunması hem motosiklet hem araç sürücüleri için önemli. Delillerin kriminal büroda yeniden değerlendirilmesini ve zanlının yakalanmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Özsoy ise, çarpıp kaçmanın suç olduğunu hatırlattı. Özsoy, “Doğan Dervişoğlu’na çarparak ölümüne neden olan sürücünün yakalanması tüm motosiklet camiasını rahatlatacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mücadele ettiği bariyerlerde öldü

Doğan Dervişoğlu, hem çarpıp kaçmanın cinayet olduğunu savunan hem de karayollarındaki esnemeyen metal bariyerlerin değişmesi için mücadele eden bir motosiklet tutkunuydu. Doğasever ve iyi bir müzisyen olan Dervişoğlu çevresinde çok seviliyordu. Genç motosiklet sürücüsünün değişmesi için mücadele ettiği bariyerlerde hayatını kaybetmesi tüm motosiklet camiasını üzdü.

Motosikletlilerden protesto sürüşü

Anma etkinliğine katılan motosikletliler “Her gün sorumsuz araç sürücüleri yüzünden ölümle burun buruna geliyoruz ve bariyerlerin katilimiz olmasını istemiyoruz” açıklamasında bulundu.