Teknoloji Mozilla Firefox daha önce siber saldırıya uğramış siteleri kullanıcılara bildirecek

Mozilla Firefox daha önce siber saldırıya uğramış siteleri kullanıcılara bildirecek

24.11.2017 - 15:01 | Son Güncellenme:

Mozilla mühendisleri, siber saldırı veya veri ihlallerine maruz kalmış siteleri ziyaret eden kullanıcılara, güvenlik uyarısı yapan bir Firefox bildirim sistemi üzerinde çalışıyor.

Mozilla Firefox daha önce siber saldırıya uğramış siteleri kullanıcılara bildirecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Mozilla, kullanıcıları bir web sitesini ziyaret ederken uyaracak Breach Alerts (Breach Uyarıları) adı verilen, Firefox için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Sitenin geçmişte saldırıya uğrayıp uğramadığı fark etmiyor.

Breach Alerts adı verilen özellik için Moziila, e-posta adresinize bağlı herhangi bir hesabın siber korsanlar tarafından ele geçirilip geçirilmediğini öğrenebildiğiniz Have I Been Pwned ‘ ile bir araya geldi. HIBP'den Troy Hunt, Twitter hesabından "Mozilla ile birlikte muhteşem şeyler yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Breach Alerts sayesinde Firefox kullanıcıları ziyaret ettikleri web site siber korsanlar tarafından ele geçirilmişse ya da bir güvenlik ihlali varsa uyarı alacak. Kullanıcılar bunun yanında veri ihlalleri ile ilgili bilgi ve destek alabilecekleri bir sayfaya yönlendirecek bir linki de görecekler.

Haberin Devamı

Breach Alerts projesinde çalışan Mozilla mühendisinin GitHub repo'suna göre , uyarı bildirimleri yakın tarihli güvenlik ihlallerine odaklanacak.

Uyarı bildirimleri, kullanıcıları veri ihlalleri ile ilgili belgeler içeren bir destek sayfasına götürecek olan "Daha Fazla Bilgi Edinin" bağlantısını da taşıyor. Ayrıca, Breach Alerts, gelecekteki veri ihlallerini e-posta yoluyla bildirmek için Firefox kullanıcılarına bir hizmeti de sunacak.

Breach Alerts özelliğinin nasıl çalışacağı ve ne zaman kullanıcılara sunulacağı kesin belli değil.