Gündem Msb 2018 Milli Savunma Üniversitesi başvuruları devam ediyor

Msb 2018 Milli Savunma Üniversitesi başvuruları devam ediyor

01.05.2018 - 15:03 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Üniversitesi 2016 yılında kurulmuştur ve Üniversite, Milli Savunma Bakanlığına bağlıdır. Eğitim hayatına 2017 yılında başlamıştır. Askeri okula başvuru için yerine getirilmesi gerekenler nelerdir?

Msb 2018 Milli Savunma Üniversitesi başvuruları devam ediyor

Milli Savunma Üniversitesi için aranan başvuru şartları

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı askeri okulların kapatılması nedeni ile ortaya çıkan personel açığı ve askeri eğitim sürecinin denetlenme ihtiyacı nedeni ile Milli Savunma Bakanlığı’nın denetimince kurulmuş bir eğitim kurumudur. Okul, lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim vermektedir.

Üniversite yönetimi sınava başvuru sürecinde yayımlanan duyuruların dikkatlice incelenerek eksiksiz bir şeklide başvuru işlemlerinin yapılmasını istemektedir. Adayların bu süreçte başvuru işlemlerini dikkatli bir şekilde incelemeleri beklenir.

Başvuracak adaylar için aranan şartlar

Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekirmektedir. Harp okullarına başvuracaklar için 20 yaşını doldurmuş olmak şartı aranmaktadır. Astsubaylık eğitimi alacaklar için 21 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Lise öğrenimini sürdüren adaylar için üniversitenin kesin kayıt tarihine kadar mezun olma şartı gerekmektedir.

Haberin Devamı
  • Adayların ÖSYM sınavına girip Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen gerekli puanı kazanmış olması şartını da yerine getirmiş olması gerekiyor.
  • Astsubaylık eğitimi için başvuracak kişilerin ÖSYM tarafından 23 Haziran’da yapılan sınavda 150 ya da üzerinde puan alması gerekiyor
  • Başvuru yapacak adayın ve ailesinin okula giriş için ülke güvenliğini zedeleyici bir durumunun olmaması şartı aranıyor.
  • Terör olayları ile ilintisinin olmaması, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı Fiziki ya da fiili asi tavırlar sergilememiş olması, devletin kurulu düzenine karşı yüz kızartıcı ve bölücü bir suça karışmamış olması şartı aranıyor.
  • Herhangi bir askeri okuldan çıkarılmamış olması gerekiyor.
  • Medeni durumuna dahil olan; nişanlı, evli ya da boşanmamış olması şartı gerekiyor.
  • Askeri okulları yönetmeliğinin belirlediği sağlık koşullarına sahip olması gerekiyor.
  • Daha öncesinde Milli Savunma Üniversitesinin girebilir onayı verdiği kontenjan içerisinde olması gerekiyor.

Milli Savunma Üniversitesi’nde eğitim verilen bölümler

Milli Savunma Üniversitesi Türkiye’de askeri personel eğitimini karşılamak için açılmış bir eğitim kurumudur. Okul Hava Harp Okulu, Kara Harp Okulu ve Deniz Harp Okulları alanında eğitim verilmektedir. Askeri okullarda daha önceki sistemde askeri lise mezunu olma şartı aranmaktaydı. Milli Savunma Üniversitesi giriş koşulları arasından bu madde kaldırıldı. Artık lise mezunu olan adaylar da Askeri Lise Sınavları’na başvuru yapabilirler.