Muş Mşü, Fiziki Alanda Gelişim Gösteriyor

Mşü, Fiziki Alanda Gelişim Gösteriyor

04.10.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

Mşü, Fiziki Alanda Gelişim Gösteriyor

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, MŞÜ Külliyesinde devam eden fiziki çalışmalara değinerek, Türkiye’nin en modern dersliklerini yaptıklarını söyledi.
Kentte görev yapan yerel ve yaygın medya basın mensuplarıyla MŞÜ Külliyesi Konukevinde bir araya gelen MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bir basın toplantısı düzenledi. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Polat, üniversitede fiziki alana yönelik pek çok çalışma olduğunu kaydetti. 8 birimde devam eden büyük inşaatların olduğuna dikkat çeken Polat, “O inşaatlarımız da bittiği zaman zannediyorum, artık üniversitemizde fiziksel anlamda herhangi bir sorun kalmayacak. Türkiye’nin en modern dersliklerini yaptık. Yine kongre salonumuz da aynı şekilde hizmet sunuyor. İnşallah inşaatlarımız da bittiği zaman üniversitemiz bölgenin parlayan bir yıldızı olacaktır. Burada amacımız, nitelikli, kaliteli insanı var edebilmektir. Yoksa sayısal anlamda çok büyük sayılara ulaşıp, niteliksiz bir kalabalığı burada toplamak istemiyoruz” dedi.
"10 bin öğrenci, 576 akademik, 241 idari personelle eğitim-öğretime başladık"
Muş Alparslan Üniversitesi olarak 2017-2018 eğitim-öğretim yılına, 10 bin öğrenci, 576 akademik personel, 241 idari personelle eğitim-öğretime başladıklarını ifade eden Rektör Polat, “Üniversitemiz bu yıl, tercihlerde geçmiş yıllara oranla daha üst basamaklarda yer aldı. Gelen öğrencilerimizin niteliği, geçmiş yıllara kıyasla biraz daha yükseldi. Akademik anlamda, üniversitemizde hocalarımızın pek çok çalışması var. Bu çalışmalarımız bu yıl artarak devam edecektir. Üniversitemiz, şehriyle, bölgesiyle entegre bir şekilde kalkınmayı düşünen bir üniversite. Bu anlamda geçmiş dönemde önemli çalışmaların altına imza attık. Bu yılda önemli organizasyonlara imza atacağız. Bunlardan en önemlisi, ’Tarih ve Kültür Bağlamında Muş’ sempozyumu düzenleyeceğiz. Bu sempozyum uluslararası olacak ve bugüne kadar Muş’la ilgili yapılmış en önemli bilimsel etkinlik olacak” diye konuştu.
"2,5 yılda 3 önemli akademik birime kavuştuk"
MŞÜ’nün son 2,5 yıl içerisinde 3 önemli akademik birime kavuştuğunu hatırlatan Polat, "Bunlardan ilki sağlık sektöründe eksikliğini hissetmiş olduğumuz bir birimdir. Muş’ta sağlık lisesi var, 4 yıllık sağlık yüksekokulu var ama aradaki akademik birim olan meslek yüksekokulumuz yoktu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzu açtık ve öğrenci almaya başladık. Daha sonra Muş’un en önemli 2 akademik birimden olan bir tanesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulumuz (BESYO) Muş’ta mevcut değildi. Yoğun çalışmalarımız neticesinden bunun da iznini aldık ve çok hızlı bir şekilde akademik yapılanmasını tamamladık. Şu anda bizimle birlikte açılmış olan üniversiteler içerisinde akademik kadrosu en güçlü olan BESYO, bizimki olacak. Son olarak 2 hafta önce şehrimize çok büyük bir akademik birim olan Uygulamalı Bilimler Fakültesini kazandırdık. Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde, hem ziraat hem de veterinerlik bölümlerinin uygulamaya dönük programlarıyla ilgili bir fakülte açmayı arzu ettik. Bununla ilgili çok mesai harcadık. Üniversitemizde 3 tane çalıştay gerçekleştirdik ve talebimizi YÖK’e ilettik. Sonunda bunu elde ettik. Allah nasip ederse en kısa sürede akademik yapılanmasını da tamamlayacağız. Dekanımızın gelmesiyle birlikte sahaya inerek, çiftçilerimizle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzle, TKDK ile organize bir şekilde burada yapılması gereken faaliyetlerle ilgili bir konsensüs halinde akademik birimlerimizi etkin hale getirmeye çalışacağız. Bunu yaparken, özellikle il dışında olan Muşlu hemşerilerimizden de yardım bekliyoruz. Burada açacağımız programlara gelmek isteyen öğrencilere özellikle burs desteği sağlanırsa kısa sürede burası kaliteli bir eğitim yuvası haline gelir. Bu anlamda çeşitli teşebbüslerimiz, aldığımız sözler var. En kısa sürede de onların da gerçekleşeceğine inanıyorum" şeklinde sözlerini tmamladı.
Rektör Polat, basın toplantısının ardından beraberindeki heyetle birlikte külliyede devam eden çalışmaları basın mensuplarıyla beraber inceledi.