Siyaset Mücadelemiz Ak Parti’yle yan yana sürecek

Mücadelemiz Ak Parti’yle yan yana sürecek

15.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2019 seçimleri için CHP’nin öncülüğünde yaratılan ittifaka karşı MHP’nin de sonuna kadar Ak Parti’nin yanında olacağını vurgulayan Bahçeli, “15 Temmuz’dan bu yana üstlendiğimiz sorumluluk aynen devam ettirilecektir” dedi

Mücadelemiz Ak Parti’yle yan yana sürecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup konuşmasında 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik bloklaşma ve ittifak tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 15 temmuz sürecinden sonra Ak parti’ye verdikleri desteği sürdüreceklerini belirten Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları özetle şöyle:
DEPREM VE İSTANBUL: Irak’ın kuzeyindeki depremden, şiddetli yıkım ve can kayıplarından dolayı son derece üzgünüz. Atalarımız, ‘ev alma komşu al’ sözünü boşuna dememiş. Elbette deprem felaketinin yaralarının sarılması amacıyla komşuluk hukukunun gereği neyse o yapılmalıdır. Kardeşlik bağlarımıza hançer sallamayı aklından geçiren kim ya da kimler varsa yaktıkları nifak ve niza ateşinde yanıp kül olacaklar.
CHP’NİN ATATÜRK’Ü ANMAYA YÜZÜ YOK: Atatürk’ün siyaset üstü kalması samimi dileğimdir. Hele hele HDP, PKK ve FETÖ’nün yörüngesine giren CHP’nin Atatürk adını anmaya ne yüzü ne de hakkı kalmıştır. Atatürk hiç kimsenin siyaset dövüşünün, sinir harbinin, sivri dilinin konusu da olamayacaktır. Atatürk’e alaka yükseliyormuş, ne var bunda, olması gereken bu değil mi? Son dönemde herkes Atatürk demeye başlamış, ne güzel işte, bunu polemik haline getirmek ahlaki mi?
ILIMLI İSLAM DA NEYİN NESİ: Sırf batıya şirin ve sempatik görünmek için Ilımlı İslam denilen dayatma nasıl dillendirilmekte, dinimize bu leke ne hakla sürülmektedir? Ne ılımlısı, neyin ılığı, Ilımlı İslam da neyi nesidir? Düne kadar radikal, selefi ve kanlı niyetlere sponsor olanlar, şimdi de ibreyi ılımlı İslam’a mı çevirmişlerdir? FETÖ’ye sipariş edilen dinler arası diyalog ve Ilımlı İslam projesine şimdi aklı bir karış havada, yeni yetme prensler mi taliptir? Bunun sonu bölgesel yok oluştur. Suudi Arabistan, bir Hollywood yıldızı ve moda ikonuna benzetilerek tasarlanan robota dünyada ilk kez vatandaşlık vermekle ne yapmak, nereye varmak istemektedir?
İTTİFAK ÇIKIŞI: Sayın Kılıçdaroğlu, diyor ki: ‘2019 seçimleri iki eksenli olacak. Tek adamdan yana olanlarla demokrasiden yana olanlar. Demokrasiden yana oy kullanacaklar, demokratik parlamenter sistem için özel çaba gösterecekler.’ Şayet önümüzdeki siyasal süreçte bloklaşma sertleşir, cepheleşme keskinleşirse, CHP yanına HDP ve diğer yedeklerini alıp 16 Nisan’ın rövanşını almak için çalışmalarına hız verirse MHP buna duyarsız ve tepkisiz kalmayacaktır. Şimdi beni iyi dinleyin. Bu bloklaşmaya cevaben, 15 Temmuz’dan beri süregelen tutarlı ve kararlı duruşumuz korunacak, siyasi pozisyonumuz tartışmasız muhafaza edilecektir. Bu durum karşısında partimiz; 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan Halkoylaması şuurunun gereği olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’yle Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini 2019’da tam manasıyla tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir. Türkiye’nin demokratikleşme, normalleşme ve istikrar içinde bir yönetim yapısına kavuşabilmesi için 15 Temmuz’dan bu yana üstlendiğimiz sorumluluk aynen devam ettirilecektir. Geçim kapısı fitne olanlara karşı ülkenin geleceği için millet iradesiyle aynı hizada, aynı kümede, aynı safta duracağız. Bu MHP sözüdür.

‘MHP’nin baraj maraj sorunu asla yoktur’

BARAJ SALVOLARI: Ne tuhaf ki, kuyuya taş atmasam da, kendilerini akıllı sanan bazı gafiller olmayan taşı düştükleri çukurdan çıkarmak için adeta çırpınmışlar. Bunlara hakikaten acıyorum. Dedim ki, ‘yüzde 10 barajı Türkiye’de çok ağır bir barajdır.’ Bildik koroda yerini alan müfteriler, gözlerini fal taşı gibi açarak, mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya, MHP’yi karalamaya başlamışlardır. Ayvaz kasap hep bir hesap, bunların ki aynen böyledir. Herkes bilsin ki, MHP’nin baraj maraj sorunu asla yoktur.
ARTIK YÜZDE 50+1: Yüzde 10 barajına kafayı takanlar, haberiniz olsun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık baraj yüzde 50+1’e çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle yönetimde istikrar ilkesi sağlanacağına göre, temsilde adaletin temin edilmesine yönelik engel teşkil ettiği çok açık olan yüzde 10 barajı tıkanmaya yol açmayacak şekilde yeniden yorumlanmalıdır.
CHP’NİN ÖDÜ PATLIYOR: Bu CHP’nin 16 Nisan’dan beri karın ağrısı geçmek bilmiyor. Değişen hükümet sistemiyle, barajın aslında yüzde 50 artı 1’e çıkmasından dolayı ödü patlıyor, kâbuslar görüyor. CHP, 16 Nisan’da sandıktan çıkan yüzde 49’luk hayır blokunu kendine mal etmek için İP’ten HDP’ye, Türkiye Komünist Partisi’nden diğer marjinal partilere kadar herkesten medet umuyor, hepsine el uzatıyor. Biz de diyoruz ki, alın birini vurun ötekine.

Haberin Devamı