Mucize Bitki Melek Otu Nedir; Melek Otu Faydaları Nelerdir?

Eski çağlardan bu yana çok sık kullanılan bu bitkinin faydaları inanılmaz...

Haberin Devamı

Eski çağlardan bu yana insanlar tarafından çok sık kullanılan bir bitkidir. Boyu 3-4 metreyi bulabilir. Özellikle Çin, Kore ve Japonya’da yetişen bu bitki, ülkemizde de Doğu Karadeniz ve Marmara bölgesinde yetişmektedir. Bir diğer ismi Angelica olan Melek otu, Eylül ve Ekim aylarında toplanarak kurutulur.

Melek Otunun faydaları nelerdir?
Melek otunun insan sağlığına çok ciddi faydaları vardır. Özellikle hazımsızlık, iştahsızlık, reflü, astım, bronşit, üst solunum yolu enfeksiyonları, adet sancıları ve menopoz semptomlarına çok iyi gelir. Düzensiz adet kanamalarına olumlu etkileri vardır. Romatizmal ağrılara iyi gelir. Analjezik özelliği vardır.

Melek otu cilde, akne ve sivilceye çok iyi gelir;
Melek otu, Çin, Japonya ve Kore’de tıbbi olarak akne ve sivilce tedavisinde kullanılmaktadır. Cildin PH’ını düzenler. Tıkanmış gözenekleri açar. Antibakteriyel özelliği vardır. Yüzdeki gerilmelere, şişkinliğe ve kızarıklığa birebirdir. Kan dolaşımını arttırma özelliğinden dolayı cildi canlandırarak, berrak ve sağlıklı bir cilde kavuşmayı sağlar. Ciltte oluşabilen kaşıntı ve alerjik reaksiyonları giderir.

Kullanımı: Kurutulmuş Melek otu toz haline getirilir. Toz haline getirildikten sonra kaynatılır. Kaynatılan Melek otu soğumaya bırakılır. 6-7 saat arası beklendikten sonra, uyumadan önce yüze sürülür. 10 dakika yüzde bekletilip durulanır.

Melek otu cinsel gücü arttırır;
Melek otu, 17. ve 18. yıllarda kadınların cinsel isteksizliğini gidermede kullanılıyordu. Afrodizyak etkisi olan bu bitki kadınların sağlıklı bir şekilde orgazm olmasını sağlıyor. Penil vibratuar seviyesini yükseltir ve penil somatosensör uyarım potansiyeli amplitüdünü düşürür. Erken ve sağlıksız orgazmın önüne geçer.

Melek otu zayıflatır;
Melek otu, her yemekten 15 dakika önce, bir bardak kaynatılmış suya bir tutam konularak tüketilirse zayıflamaya yardımcı olur.

Melek otu yağıyla sağlıklı masajlar yapılabilir;
Melek otu bitkisinin kökünden elde edilen yağ harici olarak, masaj ve terapilerde kullanılır. Vücutta oluşan yaraların da çabuk iyileşmesini sağlar.

Melek otunun komplikasyonları (yan etkileri) nelerdir?

Melek otu birçok sağlık sorununa iyi gelmesine rağmen yüksek dozlarda tüketildiğinde risk teşkil edebilir. Melek otunun içerdiği eterli yağın, rahim kasılmalarını hareket geçirdiği için özellikle hamilelerin kullanmaması gerekmektedir. Sürekli ve daimi olarak kullanılmamalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlarla beraber kullanılmamalıdır. Ve kesinlikle çiğ olarak tüketilmemelidir.