Gündem Müebbet talebi

Müebbet talebi

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pendik’te lise öğrencisi Helin’i öldüren katil hakkında ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istendi. İddianamede sanığın reddedildiği için cinayeti işlediği belirtildi

Müebbet talebi

İstanbul Pendik’te 13 Ekim’de lise öğrencisi Helin Palandöken’i (17) pompalı tüfekle öldüren Mustafa Yetkin (22) hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı. Savcılık, Yetkin hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Ayrıca Cemil Yıldız (17) ve Deniz Morsümbül (18) adlı öğrencileri yaraladığı, kantindeki temizlikçiyi tehdit ettiği için 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Kısa süreli arkadaşlık

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa Yetkin’in Helin Palandöken ile kısa bir süre arkadaşlık yaptığı, genç kızın olaydan iki ay önce şüpheli ile arkadaşlığına son vererek artık görüşmek istemediği belirtildi. Yetkin’in Palandöken’e tutkuyla bağlandığı anlatılan iddianamede, “Helin’in olumsuz tutum takınması üzerine öfkelenen şüphelinin, genç kızı öldürmek için plan yaptığı ve av tüfeğini satın aldığı” anlatıldı. Tüfek internetten sipariş edilmişti. İddianamenin gönderildiği İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nin 15 gün içinde karar vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

‘Yeni sevgilin mi?’

İddianamede olay şöyle anlatıldı: “İstanbul Ticaret Odası Meslek Lisesi’nin önüne gelen Mustafa Yetkin, kendisine koşan Deniz Morsümbül’i ateş ederek yaraladı. Sonra Helin Palandöken’e dönüp, “Bu senin yeni sevgilin mi?” diyerek karşısındaki Cemil Yıldız’a ateş etti. Yıldız yaralandı. Ardından Palandöken’i vurup öldürdü. Kaçarak liseye giren Yetkin, tüfek doğrulttuğu kantindeki G.Ö.’yü “Kadın beynini patlatacağım, çabuk bana bıçak ver” diyerek tehdit etti. Aldığı bıçakla müdürün odasına yöneldi. Kapı kilitli olduğu için odaya giremeyen Yetkin, bileklerini kesmeye çalıştırken yakalandı ve tutuklandı.”