Gündem Müezzinoğlu: Bunlar provokatif görüntüler

Müezzinoğlu: Bunlar provokatif görüntüler

08.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Nusaybin’deki beyaz bayraklı görüntü için “Zaman zaman provokatif amaçlı veriliyor” dedi

Müezzinoğlu: Bunlar provokatif görüntüler

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Mardin’in Nusaybin ilçesinde, bir diyaliz hastasının elinde beyaz bayrakla hastaneye giderken görüntülenmesi ile ilgili olarak, “Diyaliz hastaları zaman zaman provokatif olarak medyaya veriliyor” dedi.

Haberin Devamı

AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi: “Diyaliz hastaları zaman zaman provokatif olarak medyaya veriliyor. Cizre’de geçtiğimiz ay bir hafta süresince sokağa çıkma yasağı uygulandı ama biz 66 diyaliz hastamızı evlerinden alarak o zor koşullarda bir kısmı Silopi’de, bir kısmı Şırnak merkezde yatırarak tedavilerini hiç aksatmamak için elimizden geleni yaptık.”


Teröre ağır bedel

‘Terör olaylarında en ağır bedeli Kürt kökenli vatandaşlarımız ödüyor. Vatandaş sağlık hizmetine ulaşmada sorun yaşıyor. Ateş var, silah var, molotofkokteyli, mayın döşenmiş, kazılmış yollar var. Dolayısıyla vatandaşın sağlık hizmeti alımında, sorunu engeli vatandaşa yaşatan bir terör örgütü var. Bir de sağlık hizmeti sunanların yaşadığı sorunlar. Ambulanslar kaçırılıyor, ekipler alıkonuluyor, ambulanslara ateş ediliyor.”