Siyaset ‘Müftüler yüksek lisans doktora yapmış insanlar’

‘Müftüler yüksek lisans doktora yapmış insanlar’

15.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Çekerek İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

‘Müftüler yüksek lisans doktora yapmış insanlar’

Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren kanun düzenlemesine CHP’nin tepkisini hatırlatan Bozdağ, “CHP ayağa kalkmış durumda, CHPli kadın örgütleri ayağa kalkmış durumda, ‘Olmaz böyle bir şey’ diyorlar. Yahu niye olmaz? Ne yapılıyor, yanlış olan nedir? ‘Müftüler nikah kıyamaz’; köy muhtarı kıyıyor, ilçenin belediye başkanı kıyıyor, belediye başkanı yetki ve görev verdiği kişi kıyıyor, konsoloslar kıyıyor. ‘Bunlar kamu görevlisi, o yüzden kıyıyor.’ Peki, müftü kamu görevlisi değil mi? Müftüler bugün en az ilahiyat fakültesi mezunu, pek çoğu yüksek lisans yapmış, doktora yapmış insanlar. Bu ülkenin okullarından yetişmiş, bu ülkenin kanunlarına göre memur olmuş ve görevini yapıyorlar. Bugün Türkiye’de insanlar evlendiği zaman resmi nikah kıyıyorlar mı? Kıyıyorlar. Peki resmi nikah kıyan hangi siyasi görüşten olursa olsun, yanına gidip bir de başka dini nikah kıydırıyor mu? Kıydırıyor. Bu ülkenin bir gerçeği mi? Bir gerçeği bu. Yani herkes gidip bir de onu yapıyor.
İhtiyaç duyduğu için, manen öyle hissettiği için onu yapıyor. Bu bizim toplumumuzun uyguladığı bir gelenektir. Ha sen kıymazsın o senin bileceğin bir iş. Ama başka biri gider, bunu yapar. Kaldı ki bu herkesi müftülere nikah kıymaya zorlayan bir düzenleme değildir. İsteyen müftüye gidip kıydırır.”