Dünya Mugabe’ye dokunulmayacak!

Mugabe’ye dokunulmayacak!

24.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zimbabve’de Robert Mugabe’nin istifasının ardından devlet başkanlığına eski Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa getirildi. Mnangagwa, Mugabe tarafından görevden alındıktan sonra gittiği Güney Afrika’dan dün gece geç saatlerde döndü. Mnangagwa, başkent Harare’de toplanan destekçilerine hitaben konuşmasında, Zimbabve’nin yeni demokrasi dönemine tanık olduğunu belirtti.

Mugabe’ye dokunulmayacak

Bağımsızlık Savaşı gazisi olan ve sabrından dolayı “Timsah” lakabıyla da anılan 75 yaşındaki Mnangagwa’nın, bugün ülkenin yeni devlet başkanı olmak için yemin etmesi bekleniyor.

Öte yandan ordun tarafından görevinden alınışı Zimbabvelilerce Harare sokaklarında kutlanan Mugabe’ye, bunun karşılığında siyasi dokunulmazlık verildi. Zimbabve medyasındaki haberlere göre Mugabe, pazarlık sonucu elde ettiği belirtilen dokunulmazlığıyla, 37 yıllık iktidarı dönemi nedeniyle yargılanamayacak. Mugabe’nin eşi Grace Mugabe de bu dokunulmazlıktan faydalanacak. Grace Mugabe, ülkenin yeni devlet başkanı olabilmek için uğraşmış, ancak ordunun müdahalesiyle bu hayali sona ermişti. Mugabe’nin aracılara, “Zimbabve’de ölmek istiyorum. Sürgünde yaşamak istemiyorum” dediğini belirtiyor.

Haberin Devamı