Ege Muğla Büyükşehir’e AB’den 146 bin euro

Muğla Büyükşehir’e AB’den 146 bin euro

29.06.2017 - 05:34 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı’ kapsamında Merkezi Finans İhale Birimi’ne ‘ClimateChangeMitigation Muğla’ projesi ile yaptığı başvuru kabul edildi ve 146 bin 610 euro (yaklaşık 584 bin lira) hibe almaya hak kazandı.

Muğla Büyükşehir’e AB’den 146 bin euro

Büyükşehir, daha önce de hibeyle gerçekleştirdiği ‘Karbon Ayak İzi’ ve ‘Su Ayak İzi’ projelerine ek olarak, Muğla bölgesinde iklim değişikliği etkilerinin izlenmesi ve azaltılması hedefiyle yeni bir proje imza atıyor. Toplam bütçesi 162 bin 900 euro olan proje kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi 146 bin 610 euro’luk hibeden yararlanacak.

Haberin Devamı

Çevre dostu kent

Belediye Başkanı Osman Gürün, “İklim değişikliği, çağımızın en büyük sorunlarından biri. Belirlediğimiz yol haritası kapsamında daha önce ilimizin karbon emisyonlarını ve su ayak izini tespit ettik. ‘ClimateChangeMitigation Muğla’ projesiyle de analiz aşamasından uygulama aşamasına geçerek ilimizde Türkiye’de örnek olacak ‘İklim Değişikliği İzleme ve Azaltım Merkezi’ kuracağız” dedi. Projeyi, AB’den alacakları hibeyle yapmanın Muğla açısından gurur verici olduğunu vurgulayan Başkan Gürün, ‘Çevre Dostu Muğla’ hedefleri doğrultusunda örnek projeleri uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.

Proje, 15 Ağustos’ta uygulamaya geçecek

Proje sözleşmesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray ile Avrupa Birliği yetkilileri arasında 29 Mayıs 2017 tarihinde imzalanmıştı. Süresi 14 ay olan proje, 15 Ağustos 2017’de uygulamaya geçirilecek.