Ankara Muğla'da 5 Büyüklüğündeki Deprem

Muğla'da 5 Büyüklüğündeki Deprem

23.11.2017 - 12:32 | Son Güncellenme:

DAUM Müdürü Prof. Dr. Sözbilir: "Bu, temmuz ayında Gökova fay zonu boyunca gelişen 6,6 büyüklüğündeki depremin tetiklediği bir deprem"

Muğlada 5 Büyüklüğündeki Deprem

İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Muğla'nın Ula ilçesindeki yaşanan 5 büyüklüğündeki depremin temmuz ayında Ege Denizi'nde gerçekleşen 6,6 büyüklüğündeki depremin tetiklemesiyle oluştuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Sözbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada Ula'daki depremi, 30 kilometre uzunluğundaki Muğla fayının ürettiğini belirtti.

Bölgede Muğla fayı ile Gökova fay zonu ve Milas fayı arasında bir ilişki bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Sözbilir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu, temmuz ayında Gökova fay zonu boyunca gelişen 6,6 büyüklüğündeki depremin tetiklediği bir deprem. Yani bu üç fay birbiriyle kinematik olarak bağlantılı. Birinde bir deprem oldugunda enerji diğer faya aktarılabilir. Bu nedenle bölgede fayların birbirini tetikleme olasılığı yüksektir. Özellikle Muğla, Milas ve Ören yerleşim yerlerinden geçen fayların, ayrıntılı olarak imar haritalarına işlenmesi gerekiyor. Bu fay zonları boyunca 'yüzey faylanma tehlikesi kuşağı' oluşturulması önem arz etmektedir."