Gündem Muğla'da ormanlık alanda kadın cesedi bulundu

Muğla'da ormanlık alanda kadın cesedi bulundu

25.04.2016 - 20:30 | Son Güncellenme:

Köyceğiz ilçesinde ormanlık alanda kadın cesedi bulundu.

Muğlada ormanlık alanda kadın cesedi bulundu

İlçeye bağlı Otmanlar Mahallesinde çobanlık yapan bir vatandaşın kaybolan keçisini aradığı sırada ormanlık alanda bir kadın cesedi gördüğü ihbarı üzerine ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler harekete geçti.

Haberin Devamı

Akköprü Mahallesi'nden tekneyle baraj gölüne açılan ekipler, yaklaşık bir saat sonra Cehennem Deresi mevkisine ulaştı. Cesedin görüldüğü yer olan Meşebükü mevkisine de yaklaşık bir saat yaya olarak yolculuk yapan ekipler, sarp arazide kadın kıyafetleri ve kemikler buldu. 9 saatlik bir çalışma sonrasında ceset kıyıya ulaştırıldı.

Uzun süre ormanlık alanda kaldığı belirlenen ceset, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Cesedin Çayhisar Mahallesi'nde yaşayan ve 10 aydır kayıp olan 80 yaşındaki Şehri Şahan'a ait olduğu tahmin ediliyor.

- Yaşlılık maaşını çekmişti

Edinilen bilgiye göre, iki çocuk annesi Şehri Şahan, geçen 10 Haziran 2015'te Beyobası Mahallesi'nde yaşayan kızını ziyarete gitmişti. Ertesi gün Köyceğiz ilçesinden yaşlılık maaşını çeken yaşlı kadın, Çayhisar Mahallesindeki evine dönmek üzere yaya olarak yola çıkmıştı.

Haberin Devamı

Yaşlı kadından haber alamayan yakınlarının durumu jandarma ekiplerine bildirmesinin ardından arama - kurtarma çalışması başlatıldı. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri, Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komando timleri ve mahalle sakinleri tarafından gerçekleştirilen ve 1 ay süren kapsamlı aramalardan bir sonuç alınamamıştı.