Ege Muğla turizmin başkenti

Muğla turizmin başkenti

12.02.2018 - 01:10 | Son Güncellenme:

Partisinin kongresi için Muğla’ya gelen Başbakan Binali Yıldırım, kente övgü yağdırdı. Yıldırım “Muğla’ya gelmeyen, dünyayı tanıyorum demesin. Burası ülkemizin turizm başkentidir” dedi

Muğla turizmin başkenti

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Menteşe Spor Salonu’nda düzenlenen Muğla 6. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında, kente övgüler yağdırdı. Konuşmasına, “Muğla’nın güzelliklerini göremeyen, ben dünyayı gördüm, tanıyorum demesin” sözleriyle başlayan Yıldırım, AK Parti’yi anlamak için geçmişe gitmek gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

İktidarları boyunca hayalleri gerçeğe dönüştürerek bugünlere geldiklerini söyleyen Yıldırım, “15 yıla bakmak gerekiyor. 2002’den bu güne yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen, dünyayı kasıp kavuran ekonomik krize rağmen ne var, üç kat büyüyen bir Türkiye var. Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmadık. Huzur için, istikrar için, kalkınma için çalıştık. Hayata geçirdiğimiz her icraat, hayaldi gerçek oldu. Nereden nereye geldiğimizi Muğla’ya bakın siz göreceksiniz. Muğla sadece 39 milyon dolar ihracat yapıyordu. Şimdi 450 milyon dolara ihracat yapıyor. 15 yılda 12 kata çıkmış” dedi.

‘Huzur ve güven var’

“Efelerin, yörüklerin otağı Muğla” diyen Yıldırım, “Bu kent turizmin başkentidir. İlçelerini bile sayarken, insanın yüreği ferahlıyor” dedi. Turizm verilerinden de bahseden Yıldırım, “Türkiye’ye 32 milyon turist geliyor. Nereye geliyor, Muğla’ya geliyor, Antalya’ya geliyor. Türkiye’de sınırları içinde iki havalimanı olan bu bölgedeki ikinci ilimiz, Muğla. Muğla en fazla kıyısı olan illerimizin başında geliyor. Bin 100 kilometreye yakın kıyı şeridimiz var. Ama hiçbir endişe var mı, yok. Huzur var, güven var, çünkü deniz var. Deniz özgürlük demektir, deniz vizyon demektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz gecesi yapılan suikast girişimine de değinen Yıldırım, “Başka ne yaptık, Türkiye’nin önünü kesmek isteyen çetecileri, darbecileri, vesayetçileri de eze eze bugüne geldik. Bunu en iyi Muğla bilir” şeklinde konuştu.

‘Dalaman’a bu yakışır’

Göcek ve Karacabel tünellerini tamamladıklarını belirten Yıldırım, Milas-Yatağan yolu başta olmak üzere birçok yol çalışmasının devam ettiğini, Denizli-Muğla yolunu da 2019’un sonunda bitireceklerini söyledi. Yıldırım, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin mart sonunda hizmete gireceğini, böylece Dalaman’ın Türkiye’nin 4. büyük havalimanı haline geleceğini dile getirdi. Yıldırım, “10 milyon yolcu kapasitesi. Muğla’ya, Dalaman’a da bu yakışır” dedi.

Yıldırım, Muğla’yı bu yıl tarım teşvikleri alacak iller arasında üst sıraya çıkardıklarını, bu desteklerle Muğlalı çiftçilerin üretiminin daha da artacağını ifade etti.

Haberin Devamı

İl Başkanı Kadem Mete oldu

AK Parti Muğla 6. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına Kadem Mete seçildi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Menteşe Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede 503 delege oy kullandı. Kadem Mete, 349 delegenin oyunu alarak AK Parti Muğla İl Başkanı oldu. Kongrede aday olan Ozan Balcı’nın 152 oy aldığı seçimde, 2 oy da geçersiz sayıldı.